Siyaset Amerika kaybetti, Türkiye kazandı
Paylaş
Amerika kaybetti, Türkiye kazandı

Amerika'nın en saygın dergilerinden Newsweek bu hafta çarpıcı bir Türkiye analizine yer verdi. Newsweek'te yayınlanan “Türklerin zaferi” başlıklı makalede, “Ortadoğu'da yaşadığımız talihsizliklerin sürpriz kazançlısı Türkiye oldu” ifadesi kullanıldı

‘SIFIR SORUN’ POLİTİKASI

Haberin Devamı

Amerikan Newsweek dergisi bu hafta “Türklerin zaferi” başlıklı bir makalede Türkiye’nin yeni dış politikasını değerlendirdi. Owen Matthews ve Christopher Dicket imzasıyla yayımlanan yazıda, “Ortadoğu’da yaşadığımız talihsizliklerin sürpriz kazançlısı Türkiye oldu” ifadesi kullanıldı. Amerika ve Batı’nın Ortadoğu’da on yıllardır yaptığı hataların Türkiye’yi bölgesel güç olarak yükselttiği savunulan yazıda “Siyasi nüfuz anlamında Türkiye’nin bölgede rakibi yok” denildi.

‘OSMANLI KOLTUĞU’

Yazıda, Amerika’nın 2003’teki Irak işgaliyle bölgeye istikrar getirme girişiminin tam tersine bir sonuç doğurduğu ve ‘komşularla sıfır sorun’ politikası izleyen Türkiye’nin bu savaştan siyaseten kazançlı çıktığı belirtildi. Yazıda şöyle denildi: Osmanlı’nın koltuğuna oturan Türkiye Ortadoğu’daki kargaşanın dışında durmak için elinden geleni yaptı; Amerikan güçlerinin topraklarından geçmesine bile izin vermedi. Savaştan kazançlı çıkan taraf İran değil Türkiye oldu.

Haberin Devamı