Nedim Şener Amerika’nın Seçimi…?
HABERİ PAYLAŞ

Amerika’nın Seçimi…?

Haberin Devamı

Amerikalılar seçimini yaptı: Amerika Birleşik Devletleri 45’inci Başkanı Donald Trump. Peki yeni Amerikan yönetiminin seçimi ne olacak? Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’den söz ediyorum. Yeni Amerikan yönetimi FETÖ lideri Gülen’i iade mi edecek yoksa Pensilvanya’da saklanmasına izin mi verecek?

Demokrat Obama yönetiminin tercihi belliydi: Gülen’in iadesini hukuka havale etti. Onu diğer örgüt elemanlarıyla birlikte korumayı seçti. Hatta FETÖ elemanlarını Beyaz Saray’da ağırladı, yetmezmiş gibi Nisan’da Washington'da düzenledikleri Dil ve Kültür Olimpiyatları etkinliğine özel temsilciyle Beyaz Saray antetli kağıtta yazılı mesaj bile yolladı.

Küresel terör ağı

Ancak Cumhuriyetçi Trump yönetiminin seçimi farklı olabilir. Nitekim ilk işaret geldi: Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli korgeneral Michael Flynn, ABD'de yayın yapan siyasi analiz sitesi The Hill için "Müttefikimiz Türkiye Bir Krizin İçinde ve Desteğimize İhtiyacı Var" başlıklı yazı kaleme aldı. Flynn şu tespitleri yapıyor:

“- Pensilvanya’da oturan karanlık İslami molla Fetullah Gülen...

- Gülen’in küresel ağı, terör ağının tehlikeli uyuyan hücre tanımına uygun işaretler içeriyor.

- Türkiye’nin bakış açısına göre de Washington, Türkiye’nin Usame Bin Ladin’ine yataklık ediyor.

- 11 Eylül saldırılarından sonra Usame Bin Ladin’in Türkiye’nin vergi mükellefleri tarafından fonlanan 160 charter okulu idare ederken Türkiye’de bir sayfiye kasabasındaki güzel bir villada yaşadığını duysak ne yapardık?

- Ona güvenli bir sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu.”

Pensilvanya sessizliğe büründü

Bu sözler FETÖ için ABD topraklarının artık güvenli bir sığınak olmadığını gösteriyor. Buna FBI’ın (Federal Soruşturma Bürosu) FETÖ’nün ABD’deki okullar hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında baskın yaptığı eklendiğinde fırtına yakın demektir.

Seçim sonrası Pensilvanya’da morallerin bozuk olması ve sessizliğe bürünmesi de bundan. Fırtına öncesi sessizlik. Onlar kendilerini Nuh’un gemisinde zannediyorlar. Sosyal medya hesaplarını okuyun, kendi içlerinde böyle propagandayla ayakta durmaya çalışıyorlar. Ama değiller ve kurtulamayacaklar, yaptıkları kötülükler onları boğacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder