Dünya Amerika savaşa hazırlanıyor

Amerika savaşa hazırlanıyor

Paylaş
Amerika savaşa hazırlanıyor

Amerika'nın, İran'ın nükleer programına karşılık bölgede güvenlik kalkanı kurmayı planladığı öne sürüldü

SİLAHLAR KONUŞLANDIRILDI

Haberin Devamı

İran’ın yaptığı uranyum zenginleştirme projelerinin nükleer silah geliştirmeye yönelik olduğunu söyleyen Amerika, bu ülkeden çalışmalarını durdurmasını istemişti. İran ise Amerika’yı sert bir dille reddetmişti. Bunun üzerine Amerika’nın İran’ın olası nükleer saldırısına karşılık Körfez ülkelerine silah vererek ‘güvenlik kalkanı’ kurmak için harekete geçtiği öne sürüldü.

Amerika’nın bu amaçla şimdiden Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne füzeleri algılayan radar sistemleri konuşlandırdığı belirtildi.

‘ENERJİ REAKTÖRÜ’ BAHANESİ

Amerika’nın saygın gazetesi Washington Post’un haberine göre Körfez ülkelerinde “Nükleer enerji reaktörü kuracağız” bahanesiyle inşa edilecek tesislere İran’a karşı füze sistemi yerleştirilecek. Birleşik Arap Emirlikleri’nin şimdiden inşaata başladığı belirtilen haberde Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün ve Yemen’de de nükleer tesisler kurulacak.

Haberin Devamı

New York Times Gazetesi’ne konuşan Amerikalı bir yetkili “Arap devletlerini kendi nükleer silahlarını temin etmeye mecbur hissetmemelerini sağlamalıyız” dedi.