Dünya Amerika'da fırtına alarmı

Amerika'da fırtına alarmı

Paylaş
Amerika'da fırtına alarmı

ABD'de etkili olan şiddetli yağış, fırtına ve hortumlar en az 3 kişinin ölümüne, 40'tan fazla kişinin yaralanmasına ve yaklaşık 80 evin yıkılmasına neden oldu. Şiddetini artırrarak devam etmesi beklenen fırtına için ülkede alarm verildi

Yapılan hava tahminleri doğrultusunda etkisini göstermeye başlayan hava sistemi, kısa sürede 75’ten fazla hortum meydana getirdi. Sistemin oluşturduğu hortumlar sonucu Illinois eyaletinin Peoria şehrinde ilk belirlemelere göre, en az 3 kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla kişi yaralandı, onlarca kişi de ev ve iş yerlerinde mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Peoria Belediye Başkanı Jim Ardis, kentin nüfusu en yoğun ilçelerinden Washington’u vuran felaket sonrasında bölgede ilk yardım ekiplerince arama ve kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Bölgede yaklaşık 80 evin yıkıldığı kaydedildi.

100 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEYEBİLİR

Meteoroloji uzmanları da tahminlerini güncelleyerek, hava sisteminin hızının saatte 130 kilometreye ulaşabileceğini ve 26 eyalette yaşayan 100 milyon kişinin bundan etkilenebileceğini belirtti.

AA