Gündem Amerika'da kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi

Amerika'da kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi

Paylaş
Amerika'da kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD'de kullanılan oylar, sandık ve seçim görevlilerinin gözetiminde mühürlendikten sonra 13 kurye ve siyasi parti temsilcileri eşliğinde Türkiye'ye gönderildi

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD'nin başkenti Washington'da kullanılan oylar, sandıkların önceki gün kapanmasının ardından kuryelerle Türkiye'ye gönderildi.

Haberin Devamı

"OY KULLANMA SÜRECİ SORUNSUZ GERÇEKLEŞTİ"

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç oy kullanma sürecini değerlendirdi. Pazar akşamı sona eren oy verme işleminin ardından sandık saklama komisyonu üyeleri ve parti temsilcilerinin gözetiminde saklanan oyların bugün Ankara'dan gelen kuryeler eşliğinde gönderildiğini ifade eden Kılıç, "Oy kullanma süreci huzurlu ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Vatandaşlarımız demokratik haklarını sorunsuzca kullandılar. Bundan dolayı mutluyuz." dedi.

YSK'YA ULAŞTIRILACAK

Kullanılan oy sayısında biraz daha fazla beklentisinin olduğunu belirten Kılıç, Türkiye'ye tatile giden çok sayıda Türk vatandaşının da gümrüklerde oylarını kullandığını söyledi. Daha sonra ilgili seçim görevlileri ve parti temsilcilerinin gözetimi altında araca yüklenen paketler, Dulles Uluslararası Havalimanından yerel saatle 23.00'te kalkacak tarifeli Türk Hava Yolları (THY) uçağına götürüldü.Oylar ilk olarak İstanbul'daki yurt dışı seçim bölgesi başkanlığına, oradan da Ankara'ya Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ulaştırılacak.

Haberin Devamı