Ekonomi Amerika'dan gelen veriler doları uçurdu

Amerika'dan gelen veriler doları uçurdu

Paylaş
Amerika'dan gelen veriler doları uçurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı ve Ali Babacan'la görüşeceğini söylemesinden sonra dolar gerilemeye başlamıştı. Ancak Amerika'dan gelen veriler dolaru tekrar uçurdu

ABD’de faiz artışlarının başlayabileceğini gösteren ekonomik verilerin açıklanmasının ardından dolar 2.6450 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. Açıklanan verilere göre ABD’de işsizlik beklentilerden da daha olumlu geldi.

Haberin Devamı

Piyasa analistleri ve ekonomistler işsizliğin yüzde 5.6’ya gerilemesini beklerken, yüzde 5.5 düzeyine indiği açıklandı. Veriler, ABD’de istihdamın da beklenenden daha çok arttığını ortaya koydu.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI GERİLETMİŞTİ

ABD’de faiz artışının beklenenden de yakın zamanda başlayabileceğini gösteren bu verilerin açıklanmasının ardından, Erdoğan’ın açıklamalarıyla 2.5770 düzeyine kadar çekilen dolar hızla tırmanarak 2.6450 liraya kadar çıktıktan sonra, 2.6430 - 2.6440 lira aralığında hareket etmeye başladı.

BORSA GÜNÜ DÜŞÜŞLE TAMAMLADI

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, rekor kıran dolar kurunun negatif etkisi ile düşüşünü bugün de sürdürerek, günü 469,42 puanlık azalışla 80.310,16 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, dünkü kapanışına göre yüzde 0,58 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 5,6 milyar liraya ulaştı. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1,56, holding endeksi yüzde 0,54 düşüş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 3,61 ile "ticaret" oldu.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDA BİR MİKTAR GERİLEME

Para piyasalarındaki keskin hareketler sonrası altın fiyatlarında kısmi gerileme yaşandı. Serbest piyasada çeyrek altın satış fiyatı 162 TL'ye gerilerken Kapalıçarşı'da ise çeyrek altın 163 TL oldu.