Dünya Amerika'dan sitem: Türkiye bizi hayal kırıklığına uğrattı

Amerika'dan sitem: Türkiye bizi hayal kırıklığına uğrattı

Paylaş
Amerika'dan sitem: Türkiye bizi hayal kırıklığına uğrattı

BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a yeni yaptırımlar getiren tasarının oylanmasında Türkiye'nin 'Hayır' oyu kullanması Amerika'yı hayal kırıklığına uğratmış

Amerikan Dışişleri Bakanlığının Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı William Burns, BM Güvenlik Konseyi’nde İran’a yeni yaptırımlar getiren tasarının oylanmasında Türkiye’nin ‘Hayır’ oyu kullanmasından hayal kırıklığı duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Burns, Türkiye’nin “Hayır” oyuyla ilgili olarak “Hayal kırıklığı duyduğumuz gerçeğini gizlemeyeceğim” ifadesini kullandı.

‘Saygı duyuyoruz’

Burns, Washington’daki Dış Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında “Türkiye’nin ‘Hayır’ oyunun Türk-Amerikan ilişkilerini nasıl etkileyeceğine” dair bir soru üzerine de “Göreceğiz” karşılığını verdi.

Burns, “Daha önce de söylediğim gibi, Tahran’daki araştırma reaktörü teklifi konusunda Türkiye’nin çabalarını kabul ediyor ve saygı duyuyoruz” diye konuştu.

‘Takas hala masada’

Amerikalı üst düzey yetkililer de; Türkiye, Brezilya ve İran arasında uranyum takası konusunda varılan anlaşmanın, kendileri açısından hala masada olduğunu söyledi.

Amerikalı yetkililer “İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini ne zaman durduracağı, şu ana kadar zenginleştirdiği uranyumun akıbetinin ne olacağı konusundaki belirsizlik hala duruyor” dediler.

Haberin Devamı