Dünya Amerika'dan Türkiye'ye tuhaf çağrı

Amerika'dan Türkiye'ye tuhaf çağrı

Paylaş
Amerika'dan Türkiye'ye tuhaf çağrı

Amerika'nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Türkiye'nin 'Batı'ya bağlılığını göstermesi gerektiğini söyledi

Bağlılığını göster’

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde İran’a yeni yaptırım kararı için yapılan oylamada Türkiye, Amerika’ya karşı çıkmış ve ‘Hayır’ oyu kullanmıştı. Son dönemlerde İsrail’le yaşanan kriz sonrası dün Amerikan yönetiminden tuhaf bir istek geldi.

Amerika’nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Türkiye’nin ‘Batı’ya bağlılığını göstermesi gerektiğini söyledi.

AP: Nadiren yapılan bir uyarı!

Philip Gordon, Associated Press haber ajansına verdiği özel mülakatta, “Türkiye’nin NATO’ya, Avrupa’ya ve Amerika’ya bağlı kaldığını düşünüyoruz, ancak bunun gösterilmeye ihtiyacı var” dedi.

Philip Gordon “Bu konuda insanlar daha önce olmadığı şekilde sorular soruyor. Bu, başlı başına kötü bir durum ve Türkiye’nin Amerika’dan destek beklediği konularda Amerika’nın destek vermesini zorlaştırıyor” diye konuştu. AP, Gordon’ın sözlerinin, Amerika’nın önemli bir NATO müttefikine yönelik nadiren yaptığı bir uyarı olması açısından dikkat çekici olduğu yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Büyükelçi Tan: Çok şaşırtıcı

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Philip Gordon’un sözlerinin şaşırtıcı olduğunu söyledi. Türkiye’nin NATO’ya bağlılığının güçlü olduğunu ve sorgulanmaması gerektiğini vurgulayan Namık Tan, “Ben bu değerlendirmenin haksız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Amerikalı yetkilinin açıklamalarına şu karşılığı verdi: Güvenlik Konseyi’nde fikirlerimizi dile getiririz. Konsey bir karar alınca da o kararı uygularız”