Magazin Amerikalılar Türkiye'de Osmanlı dizisi çekecek

Amerikalılar Türkiye'de Osmanlı dizisi çekecek

Paylaş
Amerikalılar Türkiye'de Osmanlı dizisi çekecek

Amerikalılar Türkiye'de bir Osmanlı dizisi çekecek. Türk ve yabancı oyunculardan oluşacak dizinin kadrosunda sürpriz isimlerin rol alması bekleniyor

Milliyet/Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında yeni bir Osmanlı dizisinin çekileceğini açıkladı. Sina Koloğlu'nun Amerikan Variety dergisine dayandırdığı iddiasına göre; dizinin yapımcılığını Karga Seven Pictures üstlenecek.

İşte Koloğlu'nun kaleme aldığı yazıdan bir kesit;

"Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye'de faaliyete geçen Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures, ilginç bir projeye imza atıyor. Jason Goodwin'in Türkçeye de çevrilen ve büyük ilgi gören 'Yeniçeri Ağacı' (The Janissary Tree) kitabından yola çıkılarak gerçekleşen bir 'Osmanlı polisiyesi'. ekrana gelecek. Haber, Amerikan 'Variety' dergisinde çıktı. Dizi, İngilizce çekilecek.


ÇEKİMLER TÜRKİYE'DE YAPILACAK


Kadrosu Türk ve yabancılardan (büyük olasılık Amerikalı oyuncular) oluşacak. Çekimler Türkiye'de gerçekleşecek. Haberde 'Türkiye'de çekim maliyetlerinin ucuz olduğunun altı çiziliyor.

ÇOK SES GETİREN BİR KİTAP


Dizi kısaca, ll. Mahmud döneminde işlenen cinayetler ve onları çözmekle görevli tarihin belki de ilk hadım dedektifi Yaşim'in maceralarını anlatacak. Çok ses mgetiren bir kitap olduğunu belirteyim. Karga Seven Pictures, serinin devamı için diğer üç kitabın da haklarını satın almış."

Haberin Devamı