Gündem 'Amerikalıyım' dedi Emniyet'i dağıttı

'Amerikalıyım' dedi Emniyet'i dağıttı

Paylaş
'Amerikalıyım' dedi Emniyet'i dağıttı

Eksik evrakla Türk polisine giden bir Amerikalı ortalığı birbirine kattı...

Bir Amerikalı eksik evrakla Türk polisinin kapısını çalarsa ne mi olur? Şunlar olur:

Amerikalı eksiğe rağmen "benim işimi yapın çünkü ben Amerikalıyım" der. İtiraz gelirse sesini yükseltir hatta bağırır. İstediği olmayınca daha da sinirlenir iri gövdesiyle polise yaklaşıp yumruğu savurur, polisle Amerikalı arasındaki gişenin camları yerle bir olur. Kırılan camlar polisin yüzünde derin yarıklar oluşturur, polisin yüzü kanlar içinde kalır.

Haberin Devamı

İstanbul'da İngilizce öğretmenliği yapan Amerikalı Jason Edward Thomas (41), bunların hepsini yaptı, bu nedenle gözaltına alındı ve Adliyeye sevkedildi. Daha sonra da serbest bırakıldı.

Olay, Gayrettepe’de bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü kompleksindeki Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi.

EKSİK EVRAKLA BAŞVURU

Şişli’de özel bir kursta İngilizce öğretmenliği yapan Amerikalı Thomas, ülkesinden getirdiği arabasını, Türkiye'de yaşayan yabancılara tanınan misafir plaka uygulamasından yararlanarak Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde tescil ettirmek istedi.

Gümrükten geçirdiği otomobilinin evraklarını görevli polis memuruna uzatan Jason Edward Thomas, evrakında eksik olduğu gerekçesiyle işlemlerinin yapılamayacağı cevabını aldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer256","256","201002","256-2.jpg");

Bunun üzerine sinirlenen Jayson Edward Thomas iddiaya göre, “Ben Amerikalıyım, işlemlerimi yapmak zorundasınız" şeklinde İngilizce olarak bağırmaya başladı. Orada bulunan polis memurlarının yatıştırmaya çalıştığı Thomas, gişelerin camlarını indirerek dehşet saçtı. Etrafa saçılan cam kırıkları gişede bulunan polis memuru Halil Şen’e isabet etti. Alnı ve burnunda derin kesikler oluşan Halil Şen kanlar içerisinde kaldı. Ambulans beklenmeden bir ekip arabasıyla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Halil Şen tedavi altına alındı. Şen'in yararalarının onu 7 gün iş göremez hale getirdiği raporla tespit edildi.

EKİP ARABASINA ZOR SIĞDI

Binlerce polisin bulunduğu binada zor zapt edilerek yakalanan ve ekip arabasına bile zor sığan iri kıyım Thomas gözaltına alınarak Beşiktaş Polis Merkezi’ne götürüldü.

Burada işlemleri yapılan Thomas, “Görevli memuru yaralamak ve devlet malına zarar vermek" suçlamasıyla İstanbul Adliyesi’ne sevkedildi. Thomas tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis dava açılması durumunda, 2 yıldan fazla hapis istemiyle yargılanması gündeme gelecek Amerikalı öğretmen yabancılar şubesine teslim edildi. Bu işlemin Dışişleri'nin uygun görmesi halinde sınırdışı tedbirinin alınabilmesi için yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Mehmet AKTARAN / İstanbul - DHA