Gündem Amerikan Dışişleri'nden 'Büyükada' açıklaması: Serbest bırakılsınlar

Amerikan Dışişleri'nden 'Büyükada' açıklaması: Serbest bırakılsınlar

Paylaş
Amerikan Dışişleri'nden 'Büyükada' açıklaması: Serbest bırakılsınlar

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, 'ABD’nin, Büyükada'da insan hakları aktivistlerinin tutuklanmalarını şiddetle kınadığını ve hemen serbest bırakılmaları çağrısı yaptığını' söyledi

Amerika Dışişleri Bakanlığı günlük basın brifinginde sözcü Heather Nauert Türkiye ile ilgili sorulara yanıt verdi. Sözcü Nauert’in açıklamaları ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından da Twitter aracılığı ile paylaşıldı. Açıklamada, "ABD, insan hakları aktivistlerinin tutuklanmasını şiddetle kınamakta ve hemen serbest bırakılmaları çağrısında bulunmaktadır" diyen Nauert, şu ifadeleri kullandı:

'ABD BU KONUYU İZLEMEYE DEVAM EDECEKTİR'


"Son günlerde Türkiye’de olanları izlemişsinizdir. ABD 6 saygın insan hakları aktivistinin tutuklanmasını şiddetle kınamakta ve hemen serbest bırakılmaları çağrısında bulunmaktadır. Tutuklananlar arasında. Uluslararası Af Örgutü Türkiye Direktörü İdil Eser ve birkaç yabancı da yer almaktadır. Yetersiz kanıtla veya şeffaflık olmadan yapılan bu tür adli takibatlar, Türkiye’de hukukun üstünlüğünü ve ülkenin bireysel haklara saygı yükümlülüklerini baltalamaktadır. ABD, Türk makamlarını bu suçlamaları düşürmeye, gözaltına alınanları serbest bırakmaya ve OHAL’in bireylerin rastgele yargılanmasına izin veren hükümlerini kaldırmaya çağırmaktadır. ABD, bu konuyu izlemeye devam edecektir."