Ekonomi 'Amerikan rüyası'yla vurgun!

'Amerikan rüyası'yla vurgun!

Paylaş
'Amerikan rüyası'yla vurgun!

Savcı, polis gibi davranarak vatandaşı dolandırmaya çalışanların son icadı ‘Pes artık’ dedirtti. Telefonda ‘Green Card hakkı kazandınız’ diyerek sohbete başlayan vurguncular, Amerikan rüyasıyla para sızdırmaya çalışıyor

Bilal Emin TURAN / POSTA


‘Çektiğiniz kredinin dosya masrafını geri alacağız’, ‘İsminiz terör örgütünün listesinde geçiyor’, ‘Hediye kazandınız’, ‘Savcıyım’, ‘Polisim’ diyerek binlerce kişiyi dolandıran art niyetlilerin son icadı ‘Pes artık’ dedirtti.

Olayın merkezinde Amerika’da oturma ve çalışma izni sağlayan ‘Green Card’ var. Sizi telefonla arayan dolandırıcılar, ‘Green Card hakkı kazandığınızı’ söylüyor.

'KAPIDA ÖDEMELİ KARGO' YALANI


Green Card’la ilgili evrakların size kargo ile gönderileceği bilgisi veriliyor. Bu esnada telefonunuza bir SMS geliyor ve şunlar yazıyor: “Sizinle yaptığımız görüşmede verdiğiniz onaya istinaden isminize özel düzenlenmiş resmi Green Card başvuru formunuz kargodadır. Kapıda ödeme bedeli sadece 99.90 TL olan form isminize düzenlendiğinden mutlaka almalısınız.”


ALMAZSANIZ TEHDİT VAR


Kargoyu almama hakkınız var. Diyelim ki almadınız ikinci plan devreye giriyor. Bu defa “Onay verdiğiniz halde kargoyu almayıp şirketimizi zarara uğrattınız. Mesafeli sözleşmeler düzenlemesine göre, avukatlarımız 39.90 liralık kargo bedelini tahsil etmek için yasal süreç başlattı. Masraflar size ait” şeklinde bir mesaj daha geliyor. Bu numaraları sakın yutmayın!


BU YOLLA MÜMKÜN DEĞİL


Green Card, telefonla satışı yapılan veya kargoyla gönderilen türde bir ürün değil. Çünkü Green Card, Amerika’ya giriş yaptıktan sonra alabileceğiniz bir kart türüdür. Türkiye’de elden teslim edilemez. Çekilişi kazandığınızı söyleyerek arayanlar, Green Card yerine ne işe yaradığı belli olmayan kağıtlar gönderiyor. Sizi arayıp laf cambazlığı yapanlara itibar etmeyin.

Haberin Devamı