Siyaset Amerika'ya rest
Paylaş
Amerika'ya rest

Başbakan Tayyip Erdoğan, soykırım yalanına göz kırpan Amerika'ya Suudi Arabistan'dan seslendi: Net sonuç görene kadar büyükelçimizi göndermeyiz

‘AMERİKA’YA YAKIŞMIYOR’

Haberin Devamı

Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, sözde Ermeni soykırımına ilişkin tasarıyı kabul edince, Türkiye tepkisini Washington Büyükelçisi Namık Tan’ı geri çekerek göstermişti. 2010 İslam’a Hizmet Ödülü’nü almak için Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a giden Başbakan Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tasarıdaki oylama için bir kez daha ‘komedi’ diyen Erdoğan “Bu karar bağlayıcı bir karar değil. Bu bizim için önemli değil ama buradaki tavır önemli. Bunların hiçbiri şık değil. Bu Amerikan kongresine yakışmıyor” dedi.

‘DİKKATLE İZLİYORUZ’

Erdoğan şöyle devam etti: Anında tepkimizi ortaya koyduk. Büyükelçimizi Türkiye’ye çağırdık. Bundan sonra takınılacak tavır bizim için çok önemli. Biz bu tavrı izliyoruz. Zira Türkiye bu tür konularda hassastır. Onuruyla oynatmaz. Amerika’nın basit siyasi hesaplar uğruna Türkiye gibi stratejik ortağını feda edeceğine inanmıyorum. Bunu onlar göze alıyorlarsa bizim diyeceğimiz bir şey yok. Biz de durumu en geniş anlamda değerlendireceğiz. O neticeleri net olarak görmediğimiz sürece büyükelçimizi Amerika’ya göndermeyiz.

Haberin Devamı