Hakan Çelik Amiral gemisi yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Amiral gemisi yenilendi

Haberin Devamı

Lüks sedan pazarının en çok satan otomobillerinden olan Mercedes Benz’in amiral gemisi S Serisi, yenilenerek satışa sunuldu.

Seri üretim lüks otomobiller dünyasının zirvesinde bulunan Mercedes S Serisi yenilendi ve Türkiye’de satışa sunuldu. Görsel açıdan büyük değişikliğe uğramayan otomobil farkını teknoloji, verimlilik ve konfor alanında gösteriyor.

Amiral gemisi yenilendi

Mercedes Benz’in amiral gemisi olarak adlandırılan S Serisi’nin motorları tamamen yenilendi. Önceki modelde de bulunan Intelligent Drive (Akıllı Sürüş) özelliği bu seriyle daha da mükemmel hale geldi. Bu sistem, viraj veya kavşak öncesinde seyir hızını otomatik olarak ayarlayarak güvenlik ve konforu destekliyor.

Amiral gemisi yenilendi
2013’ten günümüze kadar 300 bin adetlik satış başarısına ulaşan Mercedes S Serisi’nin tam 6 farklı gövde tipi bulunuyor.

Yol bozukluklarını önceden tespit eden ROAD SURFACE SCAN ve virajda eğimi dengeleyen CURVE gibi özellikler de aracı öne çıkarıyor.


KONFORUN ZİRVESİ


Otomobilin iç mekanında 12.3 inçlik iki adet yüksek çözünürlüklü parlak ekran dikkat çekiyor. Her yöne ayarlanabilen ön koltuklar ve arkada sunulan diz mesafesi ve yaşam alanı oldukça iyi düzeyde. Zengin içerikli bilgi ve eğlence sistemine kumanda paneli veya sesli komut sistemi üzerinden de kumanda edilebiliyor.


AKILLI KONTROL


Mercedes-Benz S 560 4MATIC ve Mercedes-Maybach S 560 4MATIC modellerinde sunulan V8 silindirli çift turbo beslemeli motor 469 beygir gücünde. Mercedes- AMG S 63 4MATIC+ modelinde ise 4.0 litre hacimli V8 silindirli çift turbo beslemeli motor yer alıyor. Mercedes tarihinin en güçlü dizel otomobil motorunu S 400 d 4MATIC versiyonunda kullanıma sunuyor. Bu motor 340 beygir gücünde olmasına karşın 5.6 litre gibi oldukça iddialı bir tüketim oranına sahip. Yeni S Serisi’nin Türkiye’deki anahtar teslimi satış fiyatı 854 bin TL’den başlıyor.


NEDEN BU KADAR İLGİ GÖRÜYOR?


■ Ferrari’nin bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösteren yeni modeli 812 Superfast, ülkemizde satışa sunuldu. Markanın seri üretimdeki en güçlü ve en hızlı otomobili olarak öne çıkan 812 Superfast’tan sadece 1 adet Türkiye’ye getirildi, 2018 kotası ise şimdiden satıldı. Otomobilin büyük ilgi görmesinin en önemli nedenlerinden biri çok az sayıda üretiliyor olması. Bu nedenle her ülkeye çok az sayıda kota veriliyor. İlginin diğer sebebi teknoloji.

Amiral gemisi yenilendi
812 Superfast, Ferrari’nin en hızlısı durumunda.

■ Otomobil dünyasında yarış teknolojisini seri modellere taşıyan bir marka olan İtalyan Ferrari’nin bu modeli tam 800 beygir gücünde. A noktasından B noktasına giden bir sürücü için bu gücün çok anlamı yok. Ancak sahip oldukları otomobilin böyle olağanüstü bir kapasiteye sahip olduğunu bilmek milyonlarca kişinin rüyası. 820 bin euro’luk (3.5 milyon TL) etiket fiyatı, otomobile gösterilen ilginin bir başka sebebi.


REKORTMAN CIVIC PİSTE ÇIKTI


■ Yüksek performanslı motosikletler ve sportif otomobiller konusunda uzman Japon markası Honda, ses getirecek yeni otomobili Civic Type R’ı satışa sundu. Yol ve pist kullanımı göz önüne alınarak geliştirilen Honda Civic Type R’ın kaputunun altında önceki nesil modelde de kullanılan 2.0 VTEC TURBO motor görev yapıyor. 2.0 litrelik turbo benzinli motor 320 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor.

Amiral gemisi yenilendi
Civic Type R’ın 320 beygir gücünde 2.0 litre motorlu modeli sadece 5.7 saniyede 100 kilometre hıza ulaşıyor.


■ Rekor denemesi için İstanbul Park’a çıkan Honda Civic Type R, 2 dakika 21.5 saniye ile önden çekişli araçlar klasmanında en iyi tur zamanına imza atarak pist rekorunun yeni sahibi oldu. Bu model için özel olarak geliştirilen dört tekerlekte ‘Adaptif Amortisör Sistemi’ hızlanma veya yavaşlama gibi ani ağırlık transferlerinde gövdenin dengede kalmasına yardımcı oluyor. Civic Type R, GT donanımı ve 260 bin TL fiyat ile satışa sunulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder