Gündem Amirallere İzmir'de 7.5 saat 'Kafes' sorgusu

Amirallere İzmir'de 7.5 saat 'Kafes' sorgusu

Paylaş
Amirallere İzmir'de 7.5 saat 'Kafes' sorgusu

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, Ergenekon soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi

3 AY ÖNCE ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Ergenekon soruşturması dün İzmir’e de sıçradı. İstanbul’daki Ergenekon savcılarının talebi üzerine Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, İzmir Özel Yetkili Başsavcıvekili Mehmet Dogar ve Özel Yetkili Savcı Fatih Genç’e 7.5 saat ifade verdi. İki amirale, 19 Kasım 2009’da Taraf gazetesinde yer alan Kafes Eylem Planı’yla ilgili sorular soruldu.

DANIŞMA KURULU ÜYELERİ

‘Kafes’ planında yer alan iddialara göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde büyük bölümü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan subaylardan suikast hücreleri oluşturulmuştu. Hücrelerin en başında ‘danışma kurulu’ bulunuyordu. Danışma kurulu, iki koramiral ve bir tuğamiralden oluşuyordu. Danışma kurulunun başkanının geçen yıl emekli olan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü olduğu iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

HEDEF: GAYRİMÜSLİMLER

Şemaya göre, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç danışma kurulunun başkan yardımcısı, Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar ise bu kurulun üyesi olarak görev yapıyordu. AK Parti’nin ‘düşman unsur’ olarak nitelendirildiği Kafes planında, ülkeyi kaosa sürüklemek amacıyla özellikle gayimüslimleri hedef alan bir dizi suikast eylemi yer aldığı iddia ediliyordu.