Bulgurlu Girit Kabağı Dolması

25 Temmuz 2018, Çarşamba 14:57
Bu leziz tarif Nurşen Aksoy'dan...

MALZEMELER:

8 veya 9 adet topak kabak(Girit Kabağı)

150 gr.koyun kıyma

1,5 yemek kaşığı tereyağ

1 çay bardağı iri bulgur

1 büyük soğan

2 büyük domates

2 diş sarımsak

1\4 deste maydanoz

1\4 deste nane

2 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Kabakları Avcarlamak İçin

4 diş dövülmüş sarımsak

2 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1,5 tatlı kaşığı nane

2 çay kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

Pişerken içine koymak için 10 tane yeşil ekşi erik.

HAZIRLANIŞI:

Kabaklarınızı iyi yıkayın,dışını hafifçe sıyırın ve içlerini oyun.Daha sonrada kabağı hazırladığınız sosla içini iyice avcarlayın.(ovun)

Soğanı,domatesleri,nane ve maydanozları doğrayın.Bulguru yıkayıp süzün.Daha sonrada bütün iç malzemelerinizle iç harcınızı hazırlayın.

Sonrada iç harcınızı ,avcarladığınız kabakların içini doldurun.Doldurduğunuz dolmaları tencereye dizin,aralarına erikleri serpin , kalan avcar sosunuzu 1,5 bardak su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı çoğaltıp,dolmalarınızın üzerine dökün.Daha sonrada kısık ateşte pişirin.

Servis ederken yanında yoğurtla ikram edin...

GÜNCEL HABERLER