Çocuklar için renkli ve sağlıklı tarifler

28 Ağustos 2018, Salı 17:47

Palyaço Köfte

Sabri Ülker Vakfı’nın sunduğu çocuk büyüme ve gelişimini takip etmeye yönelik Türkiye’nin ilk mobil uygulaması olan iGrow’un yenilenen web sayfasındaki Renkli Ve Dengeli Tarifler bölümünde, hem lezzeti hem görüntüsüyle çocukların çok seveceği tariflere yer veriliyor.

Sevimli Balığın Sebze Çorbası

Malzemeler 1 küçük boy havuç 1 küçük boy kabak Yarım tane küçük boy soğan 1 çay kaşığı salça 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Hazırlanışı Kabak ve havucu rendeleyin. İnce doğranmış soğanları zeytinyağı ile pişirerek üzerine rendelediğiniz kabak ve havucu ekleyin. Biraz soteledikten sonra bir su bardağı kadar su ekleyip pişirin. Ilıdıktan sonra blender’dan geçirin. Yuvarlak dilimlediğiniz iki ince dilim havuca balık şeklini verin. Balıkların gözlerini yapmak için çörek otu kullanabilirsiniz. Dereotunu kullanarak da denizin yosunlarını tamamlayın.

Kuzunun Kahvaltısı

Malzemeler 1 ince dilim tam buğday ekmeği 1 dilim beyaz peynir 2 adet zeytin dilimi 1 yemek kaşığı lor peyniri Çeyrek kırmızı biber 1 dilim kabak Hazırlanışı Bir dilim tam buğday ekmeğinin üzerine, beyaz peyniri yerleştirin. Kabak dilimini iki eşit parçaya keserek kuzunun kulaklarını, zeytin dilimleri ile gözlerini, kırmızı biberden küçük parçalar keserek burun ve dilini hazırlayabilirsiniz. Beyaz peynirin üzerine lor peynirini serpiştirerek kuzunun yünlerini yapabilirsiniz.

Üzüm Çiçekleri

Malzemeler 1 kivi 1 şeftali 7-8 adet yeşil üzüm 21 adet siyah üzüm Hazırlanışı Şeftaliyi çiçeklerin yaprakları olacak şekilde kesin ve tabağa çiçek formunda yerleştirin. Hazırladığınız çiçek yapraklarının ortasını siyah üzüm taneleri ile doldurun. Kiviyi ince uzun şeritler halinde keserek çiçeklerin saplarını, daha geniş keserek yapraklarını yapın. Yeşil üzüm taneleriyle de çimen görünümü verebilirsiniz.

Uğurlu Pilav

Malzemeler 50 gram pirinç 2 adet siyah zeytin İki avuç kadar mevsim yeşillikleri 1 orta boy domates 3 dilim havuç 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp pirinci ekleyin. Pirinci pişirdikten sonra yarım su bardağı su ve domates rendesini ekleyin. Suyunu çekince dinlenmeye bırakın. Pilavı bir kase yardımı ile ters düz yaparak tabağınıza koyun. Zeytinleri uygun şekillerde kesip uğurlu pilavınızın uğur böceğini tamamlayın. Bol yeşillik ve çiçek kalıplar kullanarak kestiğiniz havuç dilimleriyle tabağınızı süsleyebilirsiniz.

GÜNCEL HABERLER