Favori Fransız Tostu Tarifi

25 Temmuz 2018, Çarşamba 15:03
Birgulunlezzetleri'nden Birgül Erdoğan harika bir Fransız tostu tarifi veriyor...

Bu tostu sırf sabah kahvaltısında değil, günün her saatinde yemeniz ve ikram etmeniz mümkün.

Benim tavsiyem özellikle filtre kahve yanında koyu bir sohbet eşliğinde olacak.

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 6 kişilik

Malzemeler

  • 6 dilim tost ekmeği
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı muskat
  • ½ paket vanilya

Üzeri için

  • Bal-yaban mersini-erik-badem vs.

Yapılışı

  • Derin bir kaba yumurtaları kırıp sarı ile beyazları karışıncaya dek çırpın.
  • Şeker, süt, tarçın, vanilya ve muskat rendesini de ilave edip el çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin.
  • Yayvan bir tepsiye hazırladığınız bu karışımı dökün.
  • Tost ekmeklerini üçgen şeklinde kesin.
  • Sütlü karışıma arkalı önlü birer dakika bekleterek batırın ve ekmeklerin sıvıyı içine çekmesini sağlayın.
  • Tavaya tereyağı koyun ve kızdırın soslu ekmekleri arkalı önlü kızartın.
  • Servis tabağına alıp üzerine yaban mersini, kırmızı erik ve badem dökün.

En son üzerinde bal gezdirerek servis yapın




GÜNCEL HABERLER