Kıtır milföye sarılı süt dana bonfile

14 Ağustos 2018, Salı 14:51
www.favorilezzetler.com yazarı Chef Emre Öztop'tan harika bir tarif…

•      Pişirme süresi 27-30 dk

•      Hazırlama süresi 40 dk

•      Kişi sayısı 4-6

•      Zorluk, severek yapınız

İçindekiler

1000 gr temizlenmiş bütün bonfile

½ kahve fincanı zeytinyağı

500 gr. mantar

3 diş sarımsak

2 dal taze soğan

8 dal taze kekik

1 adet orta boy kuru soğan

250 gr dilim pastırma

2 dal taze biberiye

3 adet milföy

1 adet yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı taneli hardal

Çekilmiş karabiber

Tuz

Bir tutam Deniz tuzu ve çörek otu

Hazırlanışı

Tek parça halinde ki bonfileyi temizleyiniz.

Zeytinyağı, tuz, biber ile tatlandırıp önceden hazırladığınız harlı ocakta ve yağlı tavada her yanını çevirerek mühürleyiniz. Ocaktan alıp Hardalı her yanına sürünüz.

Temizlediğiniz mantarları, soğan ve sarımsağı mutfak robotunda ufaltıp, taze kekik, taze biberiyenin yapraklarını da ekleyerek bir iki tur daha çeviriniz. Hazırlanan karışımı Zeytinyağı ile tavada pişirip tuz ve biber ile tatlandırınız. Ocaktan alıp soğumaya bırakınız.

Şimdi tezgah üzerinde geniş bir alan oluşturunuz. Streç filmi tezgaha açınız. Pastırma dilimlerini yan yana ve boşluk olmadan diziniz. Mantar harcını pastırmaların üzerine yayınız. Bonfileyi yaydığınız mantar harcını üzerine bırakınız ve pastırma ile mantar harcını streç film yardımıyla rulo yaparak bonfileye sarınız. Streç film ile bir kaç tur sarıp bonfilenin yuvarlak bir rulo haline gelmesini sıkıca sarınız. 25 dakika derin dondurucu da bekletiniz. Bu işlem bonfileyi toplu tutup yufkaya sararken şeklinin rulo olmasını sağlayacaktır.

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayınız.

Milföyleri üst üste alıp merdane ile bonfilenizin her yanını kaplayacak boyutta açınız.kenarlarını kesip kare bir hamur haline getiriniz. Pastırma ve mantara sarılı Bonfilenizi dolaptan alıp streç filmi üzerinden temizleyiniz ve açtığınız milföyün ortasına bırakıp yeniden rulo şeklinde sarınız. yağladığınız fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısını sürünüz ve istediğiniz şekilde hamuru yırtmadan çizikler ile süsleyiniz. Çörek otu ve deniz tuzunu da üzerine serpiştiriniz. Artık bonfileyi fırına alabirsiniz. Tavsiyem, 200 derece de 27 dakika orta iyi bir bonfile pişirmiş olacaksınız. Daha az pişmiş veya daha fazla pişmiş isterseniz pişirme dakikasına siz karar veriniz.

Yanına hazırlayacağınız harika bir sebze garnitürüyle afiyet olsun.












GÜNCEL HABERLER