Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-1

18 Mayıs 2018, Cuma 16:39
Son Güncelleme:18 Mayıs 2018, Cuma 16:55

KİMYONLU DOMATES ÇORBASI

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için yazdı

GEVREKLİ ÇORBA

Malzemeler: ● 3 közlenmiş patlıcan ● 2 çorba kaşığı un ● 3 çorba kaşığı tereyağı ● 1 su bardağı süt ● 4 su bardağı su ● Yarım çay kaşığı tarçın ● Tuz, karabiber Üzerine: ● 6 dilim ekmek (Küp doğranmış) ● 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Patlıcanları çatalla delerek közleyin. Kabuklarını soyup kararmaması için üzerine limon sıkın. Patlıcanları bıçakla püre haline getirin. Tencereye tereyağını koyun ve unu kavurun. Süt ve suyu ekleyin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Patlıcan püresi ve baharatını ekleyin. Çorbayı bir taşım kaynatıp maydanozunu koyun. Ekmekleri küp doğrayarak yanmaz tavada kızartın. Çorbayı kaselere paylaştırın. Ekmek serperek servis yapın.

BİBERLİ KUZU

Malzemeler: ● 1 kg. kuzu kuşbaşı ● 6 çorba kaşığı zeytinyağı ● 1 çorba kaşığı kırmızıbiber ● 1 çorba kaşığı kimyon ● 1 çorba kaşığı biberiye ● 1 çay bardağı sirke ● 1 defne yaprağı ● Tuz, karabiber Diğer: ● 2 kuru soğan ● 1 kuru kırmızıbiber ● 3 domates ● 2 patates Hazırlanışı: Kuzu etini, baharatlar, zeytinyağı ve sirkeyle ovarak, üzeri kapatılmış bir şekilde buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün küp doğranmış soğan, biber ve domatesle karıştırın. Tencereye karışımı koyun. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumuşamasına yakın patatesleri ekleyin. 10-15 dakika pişirip servis yapın.

FISTIKLI ISPANAKLI TAVUK SARMA

Malzemeler: ● 4 piliç göğüs ● 2 çorba kaşığı tereyağı ● Tuz, karabiber ıspanaklı Harç: ● 4 çorba kaşığı zeytinyağı ● 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık ● 2 su bardağı kıyılmış ıspanak ● 3 kıyılmış taze soğan ● 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz ● 3 çorba kaşığı dereotu ● 1 limon suyu ● Tuz, karabiber, pul biber Hazırlanışı: Tavuk etlerini çok ince dövün ve inceltin. Tereyağını yedirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız harcı tavukların içine koyarak rulo şeklinde sarın. Arzu ederseniz açılmaması için kürdanla tutturun. Yağlanmış fırın tepsine yerleştirin. Isıtılmış 175 derece fırında içi ve dışı pişene kadar fırınlayın. Tavukları servis tabaklarına alın. Tepside biriken sosu üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Harç için; zeytinyağında fıstıkları pembeleşene kadar kavurun. Ispanak ve taze soğanı ekleyip birlikte soteleyin. Maydanoz, dereotu, limon suyu ve baharatları koyun. Karıştırdıktan sonra harcı ocaktan alın.

KAŞARLI SULU KÖFTE

Malzemeler: Köfte: ● 500 gr. kıyma ● 2 rendelenmiş kuru soğan ● 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak ● Yarım demet doğranmış maydanoz ● 1 çorba kaşığı iri çekilmiş pul biber ● 1 su bardağı ekmek içi ● 1 çorba kaşığı kimyon ● Tuz, karabiber ● Un (Bulamak için) Terbiyesi : ● 2 limon suyu ● 1 yumurta Üzerine: ● 1,5 su bardağı kaşar peynir Hazırlanışı: Soğanı rendeleyin ve tüm köfte malzemesini baharatla beraber iyice yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayarak şekil verdikten sonra una bulayın. Tencereye iki su bardağı su koyun ve kaynatın. Una bulanmış köfteleri kaynayan suya atın ve pişirin. Terbiyesi için; ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı çırpın. Köftenin suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar tencereye boşaltın. Sıcakken rendelenmiş peynirle karıştırarak servis yapın.

DİBEK YAHNİSİ

Malzemeler: ● 300 gr. kuzu kuşbaşı ● 4 çorba kaşığı zeytinyağı ● 1 kereviz ● 1 kuru soğan ● 4 domates ● 1 su bardağı haşlanmış nohut ● 1 tatlı kaşığı kimyon ● 1 çay kaşığı tarçın ● 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber ● Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuzu eti, baharat, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz ve soğanı büyük bir tencereye koyun. Orta ateşte etler suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis etmeden 10 dakika önce nohutları ekleyin ve birlikte 10 dakika daha pişirin.

DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ

Malzemeler: ● 5 yaprak güllaç ● 1 litre süt ● 1 su bardağı şeker ● 200 gr. ceviz veya fındık Kreması için: ● 2 su bardağı süt ● 2,5 çorba kaşığı un ● 2,5 çorba kaşığı şeker ● 2 nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Güllacın kreması için damla sakızını 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte havanda toz haline getirin. Tencereye sütü, unu, şekeri ve toz haline getirdiğimiz damla sakızını ekleyip çırpın. Ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin ve ılıması için bekletin. Bu arada köşeli bir kalıba bir yaprak güllaç serin. Ilık sütün içine şekeri ekleyip karıştırın. Bir kepçe şekerli sütü, güllaç yaprağının üzerine boşaltın. Üzerine tekrar bir yaprak serip tekrar bir kepçe süt gezdirin. Üzerine kremayı düzgünce yayın ve tekrar kalan 3 yaprak güllacı her katına birer kepçe şekerli süt boşaltarak üst üste serin. Kalan şekerli sütü en üstteki güllaç yaprağının üzerine boşaltıp ceviz serpin. Mevsiminde ise nar taneleri ile süsleyip soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

GÜNCEL HABERLER