Nedim Şener Tunceli’de FETÖ
HABERİ PAYLAŞ

Tunceli’de FETÖ

Haberin Devamı

FETÖ’nün örgütlenme biçimi şöyledir;“Eğer her yerde olmazsan hiçbir yerde yoksun demektir” Yalnızca, askeriye, polis, yargı, tıp, üniversite, medya, iş dünyası, ticaret değil inanç dünyalarında bile elemanları vardı.

Dünyayı, kıtalara, kıtaları ülkelere, ülkeleri şehirlere, şehirleri ilçelere, ilçeleri mahallelere, mahalleleri semtlere bölen ve hepsine “imam” atayan FETÖ’den başka hangi örgüt 11 Alevi derneği bir tane de federasyonu kurardı.

Bu konuya değinmemin nedeni bu hafta “FETÖ’den sicili temiz tek il Tunceli” başlıklı haber. FETÖ’nün Tunceli’ye de girdiğini ama Tuncelilerin direndiğini 2016 yılında bir yazımda belirtmiştim. O yüzden “FETÖ Tunceli’ye girmedi” iddiası doğru değil. Nitekim Munzur Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Cem Tekinoğlu konuyla ilgili bir not gönderdi.

Tunceli imamı Kostuk

Tuncelili olan ve 4 yıllık üniversite hayatı dışında hep Tunceli’de yaşamış 2008 yılından beri Munzur Üniversitesi’nde görev yapan Tekinoğlu gözlemlerini şöyle anlatıyor:

“FETÖ Tunceli’yi kanser hücreleri gibi çepeçevre sarmış, bürokrasi başta olmak üzere şehrin ve toplumun her türlü yaşam alanına girmeyi kısmen de olsa başarmıştır.

15 Temmuz’dan sonra Munzur Üniversitesi’nden 39 akademisyen, 4 idare personel atıldı. İlde en az 200 polis ihraç edildi. Görevden alınlar arasında Tunceli Vali Yardımcısı, Hozat, Pülümür ve Mazgirt kaymakamları da vardır.

Ayrıca iki örnek vereceğim; FETÖ’nün Tunceli imamı Rahmi Kostuk’un ve beraberindekilerin Tunceli Cemevi ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği ile verdikleri görüntüler halen hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır.

Ben 2015’te FETÖ elebaşının Alevilere hakaret içeren sözlerini yargıya taşıdığımda ne yazık ki Cemevi Yönetimi uyu(tul)makla meşguldü.

Eğitimde FETÖ

Gelelim Tuncelilerin ikinci büyük yanılgısına. FETÖ’nün Tunceli’deki terör eğitimi yuvalarını önce ismen tanıyalım: Özel Öz Munzur İlkokulu, Özel Öz Munzur Ortaokulu, Özel Munzur Anadolu Lisesi, Özel Munzur Fen Lisesi, Tunceli merkezdeki ve Çemişgezek’teki sayısız yurtlar, öğrenci evleri, sohbet mekanları vs…

FETÖ’nün örgütlenemediği tek il Tunceli diyenler şu soruları da cevaplasın; Bu okul ve yurtlara, iyi eğitim verdikleri gerekçesiyle çocuklarını yollayan Tuncelili veli sayısı kaç?

Hangi işadamlarının, şirin görünmek ve ihale kapmak için bu kurumlarla teması olmadı ki? Kurumlarda üst pozisyona gelmek için onlarla temasa geçen insan sayısı kaç?

Bu yapının yurtdışı Okullarını ziyarete giden Tunceliler şimdilerde ne düşünüyor?”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder