Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

14 Ağustos 2018, Salı 15:23

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Yumurta haşlamak dışarıdan bakıldığında dünyanın en kolay işi gibi görünebilir. Ancak bazı püf noktalarına uymazsanız kıvam konusunda istediğiniz sonuca ulaşmanız bir hayli zordur...

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Tuz ayrıca kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar. Çapı dar ve yüksek olan bir kap tercih ederseniz yumurtalar pişme esnasında çarpıp çatlamaz. Orta ateşte haşlamaya özen gösterin. Çok yüksek ateşte yumurtalar birbirini kırabilir. Kısık ateşte pişerse pişme süresini tam ayarlayamayabilirsiniz.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Haşlamadan önce yumurtanızı dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında bekletin.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Yumurtaların kabuğunun çatlamaması için yumurtanın oda sıcaklığında beklemesi gerekir.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Kabukları mat ve pürüzsüz olan yumurtaları tercih edin.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Satın alırken yumurtaları sallayın. Eğer salladıkça içinden ses çıkıyorsa yumurtanız bayat demektir. Yumurtanın tazeliğini anlamanın bir diğer yolu daha vardır. Yumurtayı bir miktar soğuk suyun içine attığınızda dibe çöküyorsa yumurta tazedir.

Kayısı kıvamında yumurta nasıl pişirilir?

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Yine yumurtayı kaşık ile suya bırakın ve içine tuz atın.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Kayısı kıvamında yumurtanın pişirme süresi ortalama 5-6 dakikadır.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Kaynattığınız yumurtayı cezveden kaşık yardımı ile alıp, soğuk su dolu kasenin içerisine bırakın. 4-5 saniye kadar bekleyin ve tabağa koyun.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Yumurta kaşığın tersi ile vurun ve biraz daha soğumasını sağlayın. Yumurtayı soyduğunuzda beyazının pişmiş, sarısının dış kısmı pişmiş iç kısmının da hafif cıvık olması gerekir.

Rafadan yumurta nasıl yapılır?

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Yumurtayı orta ateşte 3-4 dakika kadar pişirin.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Bu süre su kaynamaya başladıktan sonraki süredir.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Süre sonunda yumurtayı soğuk suya tutun ve yumurta kasesine koyun.

Yumurta haşlamanın ve kolay soymanın püf noktaları

Yumurtanın üstünden bir çay kaşığı büyüklüğünde soyun. Beyazı çok katılaşmadan hafif sıvı halde kalmalı ve sarısı da oldukça sıvıysa rafadan yumurtanızın kıvamını tutturmuşsunuz demektir.

GÜNCEL HABERLER