Gündem Ana yüreği

Ana yüreği

Paylaş
Ana yüreği

Diyarbakır'da taş atan oğlu gözaltına alınan annenin yalvarması üzerine çocuk serbest bırakıldı. Mersin'de ise bir başka annenin gözyaşları polisi yumuşatamadı

ANNELER DEVREYE GİRDİ

Haberin Devamı

Abdullah Öcalan’ın Kenya’da 15 Şubat 1999’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin 11. yıldönümünde birçok il ve ilçede PKK yandaşları gösteriler düzenledi. Göstericiler kendilerine müdahale eden polise taşla karşılık verdi. Taş atan grupların ön saflarında yine çocuklar vardı. Anneler ise çocuklarını kurtarmak için sokaklardaydı.

‘BEN CEZA VERECEĞİM’

Diyarbakır Bağlar’da taş atan 12-13 yaşlarında bir çocuğu polis yakaladı. Çocuğun annesi pencereden oğlunun gözaltına alındığını görünce aşağı inip polislerin yanına koştu.

Kadın, polislere, “Kurban olayım bırakın. Cezasını ben vereceğim. O benim tek oğlum” diye yalvardı. Annenin gözyaşlarına dayanamayan polisler, çocuğu serbest bıraktı.

ELLERİNDEN ALAMADI

Haberin Devamı

Mersin’deki gösterilerde de taş atan 15 yaşındaki bir çocuğu polis yakaladı. Çocuğun annesi evden çıkıp polislerin yanına koştu ve oğlunu ellerinden almak istedi. Annenin yalvarmaları sonuç vermedi ve çocuk gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

Daha önceki gösterilerde polislere taş attığı için tutuklanan 27 çocuk halen Diyarbakır Cezaevi’nde.