Gündem Anadolu Ajansı'nın garip sansürü

Anadolu Ajansı'nın garip sansürü

Paylaş
Anadolu Ajansı'nın garip sansürü

Anadolu Ajansı'nın Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın KKTC bayrağı için söylediği 'hilkat garibesi' ifadesini 'yabancı cisim' olarak nitelendirdi

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Beşparmak Dağları’nda bulunan dev Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı için ‘hilkat garibesi’ ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Rum radyosu, Hristofyas’ın sözlerini “Tam karşımızda bu hilkat garibesi bayrak duruyor. İşgali ve bölünmüşlüğü simgeleyen bayrağın Beşparmaklar’dan yok olması, vatanın ve halkının yeniden birleşmesi için elimden geleni yapıyorum” diye duyurmuştu.

SADECE 'YABANCI CİSİM'

Anadolu Ajansı da bu haberi önceki gün saat 20. 32’de abonelerine geçti. Haberde Hristofyas’ın “Vatanın ve halkının yeniden birleşmesi için elimden geleni yapıyorum” ifadesi başlığa çıkarılmıştı. Haberin içinde, Hristofyas’ın KKTC bayrağı için ‘hakaret içeren ifadeler’ kullandığı belirtiliyor. Ancak ‘hakaret içeren bu ifadelerin’ ne olduğu yazmıyor.

Sadece Rum liderin bayrak için ‘yabancı cisim’ nitelemesine yer verilmiş. Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberde Rum liderin, KKTC bayrağı ile ilgili sözleri şöyle: “Mümkün olan her şeyi yapmalıyız. Beşparmak Dağı’ndaki yabancı cismin varlığına son vermeliyiz. Yapmaya çalıştığımız budur. Bu, siyasi liderliğimizin görevidir.”

Haberin Devamı