Eğitim - Kariyer Anadolu Bursiyerleri 6 yaşında

Anadolu Bursiyerleri 6 yaşında

Paylaş
Anadolu Bursiyerleri 6 yaşında

Üniversite bursları, başarılı öğrenciler için büyük fırsat. Koç Üniversitesi’nin ‘Anadolu Bursiyerleri’ programıyla bu yıl 50’den fazla kurumun desteğiyle 88 öğrencinin üniversiteye yerleştirilmesi hedefleniyor

‘Anadolu Bursiyerleri’ programı Türkiye’nin dört yanındaki başarılı öğrencilere eğitim şansı veriyor. Koç Üniversitesi’nin 2011’den beri yaptığı ‘Anadolu Bursiyerleri’ programıyla 289 genç üniversiteli olma imkânı buldu. Başvuru sayısı 3 bin 600’e ulaşan programda, bu yıl da 50’den fazla yeni kurumun destekleriyle 88 öğrencinin daha Koç Üniversitesi’ne yerleştirilmesi hedefleniyor.

ÇOK YÖNLÜ DEĞERLENDİRME

Programla sınavlarda başarılı olduğu halde ekonomik sebeplerle Koç Üniversitesi’nde eğitim olanağı bulamayan Anadolu’nun farklı kentlerindeki gençlere ulaşılıyor. Öğrenci seçim sürecinde akademik, sosyal ve ailevi bilgilere bakılarak çok yönlü bir değerlendirme yapılıyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Umran İnan, programın eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasındaki katkılarına dikkat çekerek, “Amacımız ülkemizin en parlak dimağlarını vizyonumuzu paylaşan bağışçılarla buluşturarak, onlara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak. Program kapsamında 2016 yılı itibariyle, 150 bağışçı firmanın desteğiyle 72 farklı ilden 289 öğrenci eğitim görüyor. Hedef bu yıl da 50’den fazla yeni kurumun destekleriyle 88 öğrenciyi daha üniversitemize yerleştirmek” diyor.

Haberin Devamı