Spor Anadolu Efes 78 - Real Madrid 80

Anadolu Efes 78 - Real Madrid 80

Paylaş
Anadolu Efes 78 - Real Madrid 80

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague’in 15.haftasında Real Madrid’i konuk etti. Baştan sona nefes kesen mücadelede gülen taraf, genç yıldızı Luka Doncic’in sorumluluk almasıyla İspanyol ekibi maçtan 78 - 80 galip ayrıldı

Karşılaşmaya pota altından basketlerle başlayan Real Madrid, ilk iki dakika içerisinde 6-0 öne fırladı. Brandon Paul’ün sayılarıyla kendine gelen ve potayı zorlayarak faul çizgisinden sayılar üreten Efes, 9-3’lük bir seriyle skoru da eşitlemeyi başardı (9-9).

Televizyon molasının ardından önde yaptığı baskıyla Madrid ekibini top kayıplarına zorlayan ve Dunston’la sayılar üreten lacivert beyazlılar, 4 sayı da öne geçti (15-11). Ancak toparlanan Madrid ekibi, dış şutlarla ve hücum ribauntlarıyla farkın açılmasını önledi.

İkinci çeyreğe daha enerjik başlayan Anadolu Efes, rakibinin geçiş hücumlarında yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirdi ve farkı 6 sayıya çıkarttı (29-23). İkinci çeyreğin ilk kısımlarında iki takım da birçok basit top kaybı yaptı ve hücumda ritim bulmakta zorlandı.

Çeyreğin son kısmına karşılıklı basketlerle girilse de özellikle yay çevresindeki savunmasını sertleştiren Madrid ekibi, Anadolu Efes’e kolay sayı imkanı tanımadı ve serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla da öne geçerek ilk yarıyı 36-37 önde tamamladı.

İkinci yarının başında çok iyi savunma yapan Anadolu Efes, adeta Real Madrid’in sinirlerini bozdu. Hakemler İspanyol temsilcisine art arda iki sportmenlik dışı faul ve iki de teknik faul çaldı. Serbest atış çizgisinden sayılar üreten Anadolu Efes, farkı da 4 sayıya çıkarttı (43-39).

Ancak toparlayan Madrid, rakibini etkili savunmasıyla durdurmayı başardı ve dış şutlarda da yüksek şut isabet yüzdesi yakalayarak tekrar öne geçti (49-51). Çeyreğin son kısımlarında iki takım da hücumda sorun yaşamadı ve karşılıklı dış atış isabetleri geldi. Cedi Osman’ın sayılarıyla az da olsa bir fark yakalayan Anadolu Efes, son çeyreğe 2 sayı önde girdi (63-61).

Son çeyreğe 5-0’lık bir seriyle başlayan Real Madrid, öne geçmeyi de başardı (63-66). Ancak enerji seviyesini yükselten Anadolu Efes, çembere de giderek uzunlarıyla sayılar üretti ve 9-3’lük bir seriyle tekrar öne geçti (72-69). Bitime iki buçuk dakika Real Madrid’in genç yıldızı Luka Doncic çıktı ve Sloven oyuncunun art arda 5 sayısı İspanyol ekibini tekrar öne taşıdı (75-78).

Sahanın öbür tarafında Bryant Dunston da Ayon’u faule ramen poster yaptı ve tekrar skoru eşitledi (78-78). Fakat Doncic’in şık pasında pozisyonu bitiren Ayon, 32.4 saniye kala Madrid’i tekrar öne geçirdi (78-80). Anadolu Efes hücumunda Tyler Honeycutt üçlüğü kaçırdı. Ancak Anadolu Efes pes etmedi ve 8.4 saniye kala Carroll’u top kaybına zorladı. Maçın son hücumunda Heurtel’in turnikesine Gustavo Ayon dur dedi ve Real Madrid maçtan 78-80 galip ayrıldı.

Haberin Devamı