Spor Anadolu Efes 89-83 Banvit

Anadolu Efes 89-83 Banvit

Paylaş
Anadolu Efes 89-83 Banvit

Türkiye Basketbol Ligi 24. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Banvit'i 6 sayı farkla, 89-83 yendi.

Bu skorla lacivert-beyazlılar, ligde iki maç aradan sonra kazandı. Konuk ekip Banvit ise ligde üst üste dördüncü yenilgisini aldı.

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk bölümünde Anadolu Efes özellikle Krstic’le, Banvit de Dragicevic’le skor üretti. İlk 5 dakikayı konuk ekip 13-9 önde geçerken, çeyreğin kalan bölümünde etkili bir savunma yapan ve 10-0’lık seri yakalayan lacivert-beyazlılar, ilk periyodu 24-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu üst üste iki basketle başlayan ve etkili savunmasını sürdüren Anadolu Efes, 18. dakika içinde Heurtel’in üçlüğüyle farkı 19 sayıya kadar (45-26) çıkardı. Çeyreğin son bölümünde Banvit’in farkı azaltma çabalarına izin vermeyen lacivert-beyazlılar, soyunma odasına 47-30 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin başında iki takım da skor üretmekte zorlandı. İlerleyen bölümde özellikle Rowland’la farkı azaltmaya çalışan Banvit karşısında Anadolu Efes, Krstic’le üst üste sayılar bulurken, 28. dakika içinde Furkan Korkmaz’ın üç sayılık basketiyle farkı bir kez daha 19 sayıya kadar (62-43) çıkardı. Periyodun son bölümünde konuk ekibin farkı azaltma çabalarına rağmen, lacivert-beyazlılar üçüncü periyodu da 66-50 önde tamamladı.

Son periyoda 10-1’lik seriyle başlayan Banvit, 33. dakika içinde farkı 7 sayıya (67-60) indirdi. Bu bölümden sonra Draper, Perperoglou ve Krstic’le sayılar bulan Anadolu Efes’e, Simmons, Rowland, Mejia ve Baron’la karşılık veren Banvit, 37. dakikada skoru 77-73’e getirerek umutlandı. Maçın son bölümünde daha az hata yapan ve özellikle Krstic’le sayılar bulan Anadolu Efes, sahadan 89-83 galip ayrıldı.
Anadolu Efes’te 27 sayıyla oynayan Krstic, maçın en skorer ismi oldu. Lacivert-beyazlılarda ayrıca, Perperoglou 16, Draper 14, Furkan Korkmaz da 11 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Banvit’te ise Rowland’ın 25 sayısı yenilgiyi engellemeye yetmedi.

Öte yandana karşılaşmanın son periyodunda Anadolu Efesli Nenad Krstic ile Banvitli Vladimir Dragicevic arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma sonrası her iki oyuncuya da teknik faul çalındı.

Kitap getiren basketbolseverlere bilet

Anadolu Vakfı’nın desteğiyle Kütüphaneler Haftası’nda düzenlenen organizasyon kapsamında basketbolseverler, bilet satışının yapılmadığı karşılaşmayı kitap karşılığında izleme imkanı buldu.
Basketbolseverler, yanlarında getirdikleri yeni veya yıpranmamış ilköğretim seviyesindeki kitaplar karşılığında karşılaşmanın biletlerini temin edip mücadeleyi salonda izlerken, organizasyon kapsamında 3 bin 406 kitabın toplandığı açıklandı.

AA

Fotoğraf: Süleyman Kara

Haberin Devamı