Spor Anadolu Efes, Madrid'de avantaj peşinde

Anadolu Efes, Madrid'de avantaj peşinde

Paylaş
Anadolu Efes, Madrid'de avantaj peşinde

Basketbolda THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında İspanya'nın Real Madrid takımıyla karşılaşacak Anadolu Efes, yarın deplasmanda rakibini yenerek seride 1-0 öne geçmeye çalışacak.

Top 16 turunda F Grubu’nu 4. sırada bitirerek çeyrek final bileti alan ve E Grubu’nu lider tamamlayan Real Madrid’le eşleşen lacivert-beyazlılar, rakibini Madrid’de mağlup edip saha avantajını eline geçirmeyi hedefliyor.

Üç galibiyet alan takımın Dörtlü Final’e yükseleceği seride ilk iki maç Madrid’de oynanacak. Seride üçüncü maç İstanbul’da yapılacak. İki takımdan biri bu maçlar sonunda üç galibiyete ulaşamazsa dördüncü maç yine Anadolu Efes’in ev sahipliğinde düzenlenecek. Seride durum 2-2 olursa Dörtlü Final’e kalacak son takımı belirleyecek maç Madrid’de oynanacak.

Normal sezonda da rakibiyle karşılaşan Anadolu Efes, İstanbul’daki maçı 75-73 kazanmış, deplasmanda ise 90-70 kaybetmişti.

Ivkovic: "Galibiyet için elimizden geleni yapmalıyız"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında kendilerine güvenip galibiyet için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Avrupa Ligi’nin en yetenekli takımıyla karşılaşacaklarını vurgulayan Sırp başantrenör Ivkovic, şu ifadeleri kullandı:

"Real Madrid, maç başına 87,4 sayı ile Avrupa Ligi’nin en skorer takımı. İki ve üç sayılık atışlarda da en çok isabet bulan ikinci ekip. Maç başına 22 asist ile en çok asist yapan, 9,6 top kaybı ile de en az top kaybı yapan ekiplerden biri. Bu bağlamda play-off’ta karşılaşacağımız rakibimize saygı duyuyoruz. Mücadeleyi 40 dakika boyunca bırakmamalıyız ve en iyi oyunumuzu ortaya koymalıyız. Maçı olabildiğince kontrol altında tutmalıyız. Bizim üzerimizde herhangi bir baskı olmayacak. Dörtlü Final’in Madrid’de yapılacak olması nedeniyle Real Madrid’de bir baskı olabilir. Kendimize güvenip galibiyet için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koymalıyız."
Anadolu Efes’in milli basketbolcusu Birkan Batuk ise üst üste iki maç yapacakları Madrid’den bir galibiyet çıkarmaları durumunda seriyi kendi lehlerine çevireceklerini kaydetti.

AA

Haberin Devamı