Spor Anadolu Efes'ten kritik galibiyet

Anadolu Efes'ten kritik galibiyet

Paylaş
Anadolu Efes'ten kritik galibiyet

Turkish Airlines EuroLeague'de temsilcimiz Anadolu Efes, üst üste ikinci zorlu deplasmanında Maccabi Fox Tel Aviv'i de 92-72 ile geçmeyi başardı

Maccabi Tel Aviv deplasmanına Josh Adams'ın basketleriyle etkili başlayan temsilcimiz, ilk 5 dakikalık bölümü 7-8 önde geçmeyi başardı. Maccabi'de DeAndre Kane devreye girse de temsilcimiz çeyrek sonunda McCollum ve Simon ile bulduğu basketlerle periyodu 19-19 eşitlikle kapattı.

Temsilcimiz Anadolu Efes, ikinci çeyreğe 9 sayılık seriyle başlayarak skoru 19-28'e getirdi. Spahija'yı molaya götüren temsilcimiz, rakibinin moladan iyi dönmesine engel olamadı ve DeShaun Thomas'ın sayılarıyla 5-0'lık Maccabi serisi 6:17 kala skoru 24-28'e getirdi.


MCCOLLUM VE STIMAC ETKİLİ OLDU


Bu farka Perasovic'in molasıyla reaksiyon gösteren Anadolu Efes, ilk 5 dakikalık bölümü 24-34 önde geçti. Kalan bölümde özellikle McCollum ve Stimac ile etkili olan temsilcimiz, farkı 15 sayıya kadar çıkarmayı başarsa da ilk yarıyı 35-47 önde tamamladı.

Maccabi, üçüncü çeyreğe Pierre Jackson'dan bulduğu basketlerle etkili başladı ve ilk 5 dakikalık bölümde farkı 5 sayıya indirmeyi başardılar. 52-57'ye gelen skor Perasovic'in mola almasına neden oldu. Moladan Motum'un basketleriyle dönen Anadolu Efes, 3:55 kala 52-63'lük skoru yakaladı. Kalan bölümde Jonah Bolden ile etkili olan Maccabi, farkı azaltmayı başardı ve çeyrek 61-67 sona erdi.


20 SAYILIK DEPLASMAN GALİBİYETİ


Son çeyreğe Norris Cole ve Michael Roll'un basketleriyle etkili başlayan Maccabi karşısında Ricky Ledo ve McCollum ile sayılar bulan temsilcimiz ilk 5 dakikalık bölümü 68-76 önde geçti. Kalan sürede McCollum ile etkili olmaya devam eden temsilcimiz farkı daha da açarak karşılaşmadan 72-92'lik skorla galip ayrıldı.


MACCABI'NİN EN SKORERİ ESKİ FENERBAHÇELİ PIERRE JACKSON


Maccabi Fox Tel Aviv'de eski Fenerbahçeli Pierre Jackson 20 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Jonah Bolden 12, DeShaun Thomas ve Alex Tyus da 10'ar sayıyla maçı tamamladılar.

Anadolu Efes'te ise Errick McCollum 8/11 üçlük isabetiyle 31 sayı üreterek yıldızlaştı. Vladimir Stimac'ın da 15 sayı ürettiği karşılaşmada Krunoslav Simon 11, Dunston 10, Ledo 10 sayı ürettiler.

Haberin Devamı