Spor Anadolu Efes’ten Playoff aşkına kritik galibiyet

Anadolu Efes’ten Playoff aşkına kritik galibiyet

Paylaş
Anadolu Efes’ten Playoff aşkına kritik galibiyet

Maccabi karşısında ilk yarıda kötü savunma yapan ve bu yüzden devreyi geride kapatan Anadolu Efes, ikinci yarıda savunmada biraz toparlanınca öne geçti ve rakibini 90-81 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı

Maccabi Tel Aviv, Victor Rudd ile hızlı hücumlarla kolay sayılar bularak maça başlasa da Derrick Brown ve Bryant Dunston ile pota altını domine eden Efes, ilk üç dakikayı 7-6 önde kapattı. Efes, savunmada Maccabi’nin Yogev Ohayon ile Colton Iverson ile oynadıkları ikili oyunları durdurmak zorlansa da Dunston’ın smaçıyla televizyon molasına gidilirken, skoru 9-9‘a getirdi. Moladan sonra Dunston’ın kenara gelmesiyle birlikte Efes, hücumda skor üretmekte zorlanırken, Maccabi Victor Rudd’un sayılarıyla skoru 11-15‘e getirdi. Çeyreğin son bölümünde Alex Kirk’in pota altını domine etmesi sayesinde Efes, rakibini yakaladı ve ilk çeyrek 17-17 eşitlikle sonuçlandı.


CEDİ OSMAN FARKI


İkinci çeyreğin başında Efes, pota altında Bryant Dunston ile etkili olsa da hücumda Maccabi’nin ikili oyunlarını durduramayınca konuk ekip, rüzgarı arkasına aldı ve skoru 24-30‘a getirerek temsilcimize mola aldırdı.

Efes, moladan sonra Derrick Brown ile sayılar bulsa da Maccabi’nin geçiş hücumlarını durduramayınca skor 27-35‘e geldi. Cedi Osman’ın oyunun her iki tarafta getirdiği enerji sayesinde ayağa kalkan Efes, 12-3’lük seriyle çeyreğin son bölümüne 39-38 önde girdi. Anadolu Efes, Jayson Granger’in sayısıyla son bölüme 41-40 önde girse de son saniyede Joe Alexander’ı durduramayınca soyunma odasına 41-42 geride gitti.


EFES 10 SAYI İLE ÖNDE


Üçüncü çeyreğin başında iki takım da hücumda çok fazla hata yapsa da hızlı hücum sayılarıyla öne geçen Efes, skoru 48-44‘e getirdi. İlk yarıya göre çok daha sert bir savunma yapan Anadolu Efes, hızlı hücum sayılarıyla kolay sayılar bulmaya devam ederken, skoru 52-45‘ye getirerek Maccabi’ye mola aldırdı. Moladan iyi dönen Maccabi, 7-2’lik seriyle bir anda skoru 54-52’ye getirdi. Savunmasıyla tekrardan ayağa kalkan

Efes, hücumda da Jayson Granger’ın arka arkaya sayılarıyla 8-0’lık bir seri yakaladı ve skoru 62-52‘ye getirerek Maccabi’ye bir mola daha aldırdı. Çeyreğin son bölümde iki guardı Thomas Heurtel ve Jayson Granger’ın sayılarıyla farkı koruyan Efes, son çeyreğe 67-57 önde girdi.

Son çeyreğe Thomas Heurtel’in arka arkaya sayılarıyla başlayan Efes, uzun süre farkı korusa da Victor Rudd’u savunmada durduramayınca konuk ekip, bir anda skoru 75-68‘e getirdi ve Efes’e mola aldırdı. Moladan sonra DeShaun Thomas’ın sayılarıyla ayağa kalkan Efes, Thomas Heurtel’in üçlüğüyle bitime 4 dakika kala farkı 13 sayıya (81-68) çıkardı. Victor Rudd ve Gal Mekel’in sayılarını durdurmakta zorlanan Efes, hücumda da çok fazla hata yapınca bitime iki dakika kala skoru 84-78‘e gelmesine engel olamadı. Son bölümde sürekli faul çizgisine gelen Efes, faul çizgisinde hata yapmayınca farkı 9 sayıya çıkardı. Son bölümde arka arkaya hatalar yapan Efes, bitime 1.5 saniye kala skorun 90-87 gelmesine engel olamasa da sahadan 92-87 galip ayrıldı.

Haberin Devamı