Ekonomi Anadolu Yakası için ikinci metro hazırlığı

Anadolu Yakası için ikinci metro hazırlığı

Paylaş
Anadolu Yakası için ikinci metro hazırlığı

İstanbul'un Anadolu yakasına ikinci metro hattı yapımı için 9 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı elektromanyetik işleri ihale ilanı, Avrupa Birliği resmi sitesinde yayımlandı. İhaleye, her ülkeden alanında uzman inşaat firmaları katılabilecek.

Haberin Devamı

Yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda yapılacak metro hattında, ana hat tünelleri, üzerinde delme ve aç-kapa tipinde toplam 16 adet istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre uzunluğunda bağlantı tünelleri olacak.

İhale ile bu hattın tüm inşaat ve elektromekanik işleri tek elden ve hızlı bir şekilde yürütülecek. Vagon temini de ayrı bir ihale ile yapılacak. İhaleden kısa bir süre sonra temel atılarak inşaata başlanacak.

-38 AYDA TAMAMLANACAK-

Üsküdar-Sancektepe metrosu, Kadıköy-Kartal metrosunun rekorunu da elinden alacak. Kadıköy-Kartal metrosunun 45 ay gibi rekor bir sürede tamamlanması planlanırken, Üsküdar-Sancaktepe metrosu ise 38 ayda tamamlanıp yeni bir rekora imza atıp vatandaşların hizmetine sunulacak.
Metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe arasında seyahat 24 dakikaya inecek.

Haberin Devamı

Çekmeköy-Sancaktepe’den yolculuk süreleri, Üsküdar’a 24 dakika, Kartal’a 59 dakika, Yenikapı’ya 36 dakika, Taksim’e 44 dakika, Hacıosman’a 68 dakika, Atatürk Havalimanına 68 dakika ve Atatürk Olimpiyat Stadı’na 78 dakika olacak.

İhale, 9 Ağustos Salı günü saat 11.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Merter Ek Hizmet Binası İhale Salonu’nda yapılacak.
İhaleye ilişkin yurt içi ilanı ve doküman satışları başladı.