Siyaset 'Ananı da al git' denilen çiftçi CHP lideriyle
Paylaş
'Ananı da al git' denilen çiftçi CHP lideriyle

2005 yılında Başbakan Erdoğan'ın, 'Ananı da al git' diyerek azarladığı çiftçi Mustafa Kemal Öncel, CHP liderinin yanında mitinge çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'in Silifke ilçesinde, seçim otobüsünün üzerine çıkarak yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Kılıçdaroğlu, "2011’i yarıladık. Aradan yıllar geçti. Bu ülkede Başbakanlık yapan birisi, köylü derdini anlatınca ona ne söylediğini biliyor musunuz? diye sordu. Alandan, "Biliyoruz" yanıtı alan Kılıçdaroğlu, 2005 yılında Başbakan Erdoğan’ın, "Ananı da al git" diyerek azarladığı CHP’den milletvekili aday adayı olan ancak sıralamaya giremeyen çiftçi Mustafa Kemal Öncel’i yanına aldı.

Şalvar giyen Öncel, şapkasını çıkartıp Kılıçdaroğlu’nun başına takarak birlikte mitinge katılanları selamladı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Başbakan çiftçi kardeşimize ’Ananı da al git’ demişti. Şimdi bu kardeşimiz de, "Madem başbakan bana ’Ananı da al git’ dedi, ben de, seçime, babamı, teyzelerimi, ağabeylerimi, halalarımı ve kardeşlerimi alıp sandığa gideceğim’ diyecek. Gelsin bir televizyon kanalına boyunun ölçüsünü alalım mı?" dedi. Kalabalığın ’Alalım yanıtı üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'ÇIKABİLİR Mİ KARŞIMA?'

"Çıkabilir mi karşıma çıkamaz. Eee korkak adamdan başbakan olur mu? Korkak adamdan hayır gelir mi? Korkak adamdan başbakan olmaz. Erdoğan çıksın karşıma. Bir televizyon programında onun dişini nasıl söktüğümü göstereceğim. Bizim derdimiz bu ülkede hukuk içinde yaşanmasıdır. Herkesin alın terinin karşılığını almasıdır. Onların derdi ise cebini nasıl dolduracağıdır. 12 Haziran’da AK Parti’ye bağlanan hortumları keseceğim. Sata sata bitiremediler. Bir de geriye dönük diyor ki bize, ’Sizin dikili ağacımız var mı? Karabük Demir Çelik’i CHP kurdu biliyorsunuz. Bunlar sattılar. İşçileri attılar. Size sözüm var. Sizin için çalışacağız, sizin için üreteceğiz."

Haberin Devamı

’SİLİFKE’NİN YOĞURDU, RECEP SENİ ABD Mİ DOĞURDU?’

Çok iyi kadrolara sahip olduklarını, hepsinin devlette, özel sektörde yetiştiklerini, yurt dışında eğitim gördüklerini kaydeden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir değil, üç bakanlar kurulu çıkartacak kadrolarımız var. Buna gücümüz var. Yetki verin bu ülkeyi adam gibi yönetelim. Sizler Akuyu’da bir nükleer santral istemiyorsanız, 12 Haziran’da oyunuzu 6 okun altına basacaksınız, nükleer santral de tarihe karışacak. Siz söz verdiyseniz mesele yok. Silifke’nin yoğurdu, Ahh Recep seni ABD mi doğurdu? Bunları biliyorsunuz, gidip ABD’den icazet aldılar. Almanya, Fransa gibi ülkeler nükleer santral projelerini artık gözden geçirip vazgeçiyorlar. Japonya’dan sonra nükleer enerjinin getirdiği felaketleri biliyorlar. Bu güzel coğrafyada denizin yeşillikle buluştuğu, emekle alın terinin buluştuğu bir yerde Allah aşkına nükleer santralin ne işi var? Birileri köşeyi dönsün diye birilerine para aktarsınlar diye, birilerini zengin edelim diye yapıyorlar."

Haberin Devamı

’RÜYASINDA KILIÇDAROĞLU GÖRÜYOR’

CHP iktidarında kendi ceplerini değil, halkın cebini düşüneceklerini, halkın alın terinin karşılığını alacağını savunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Azrail’i Kemal oldu. Paçaları yandı tutuştu. Ağız bozmaya hiç gerek yok. 12 Haziran’da Tayyip yolcu. Zaten dikkat edin, sabah konuşuyor Kılıçdaroğlu, akşam konuşuyor Kılıçdaroğlu. Öğlen konuşuyor Kılıçdaroğlu, Ben eminim gece yatağa girince rüya görüyor Kılıçdaroğlu. Kan ter içinde uyanıyor, bir bakıyor evde Kılıçdaroğlu yok. Recep bey kaçacak yerin yok. Halkın gücünün karşısında tutunamazsın. Halk ayağa kalktı. İstediğin kadar baskı yapsın, korkmayacağız. İstediğin kadar baskı yap iktidar olacağız. Halk yüreklendikçe Erdoğan korkacak. Halk ayağa kalktıkça, halk hesabını sordukça Erdoğan korkacak. Onun ezberini bozdum, kimyasını çözdüm, şifresini çözdüm. Ağzını da bozdu. Recep Tayyip Erdoğan konuşurken sessize alın. Öyle dinleyin, bakın bakalım konuşurken mimikleri nasıl? Neden biliyor musunuz? Ağzını o kadar bozuyor ki çocukların ahlakını bozuyor."

Haberin Devamı

LİMON AĞACININ İDAMI

Miting alanında üreticilerin narenciye sorunlarını dile getirmek, bir limon ağacı kökünden sökülerek miting alanında vinçle temsili olarak idam edilmesine de değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamlandı:

"Bakın orada bir limon ağacını idam etmişler. Altında ise AKP yazıyor. Limon ağacı eğer AKP tarafından idam ediliyorsa, alın terinin karşılığı üreticiye verilmiyorsa, o üreticiye bir iş düşüyor. 12 Haziran’da da sandığa gidip CHP’ye oyunu verecek. Gidip halkın partisine oy verecek. Size söz verdiysem bir köşeye yazın. Benim sözüm sizin Kemal’inizin sözüdür. Söz verdim mi tutarım. Siz de sözünüzü tutun. Verin oyunuzu Türkiye’yi ayağa kaldıralım."

Kılıçdaroğlu daha sonra Adana’ya geçerek, uçakla günün ikinci mitingi için Aydın’a gitti.

SİLİFKE / DHA