Siyaset 'Anayasa değişince Urfalının cebine paramı girecek?'
Paylaş
'Anayasa değişince Urfalının cebine paramı girecek?'

Bahçeli 12 yıl sonra gittiği Şanlıurfa'da “Anayasa değişince Urfalının cebine para mı girecek?” diye sordu

'KARDEŞLİĞİ YAŞA YAŞAT’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin ‘Demokratik Açılım Projesi’ne karşı başlattığı ‘Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat’ mitinglerinin ikincisini dün Şanlıurfa’da yaptı.

En son 1998’de gittiği Şanlıurfa’da 12 yıl sonra miting düzenleyen Bahçeli, Anayasa değişiklik paketini eleştirdi. Bahçeli, “Yoksulluğun nedeni Anayasa mı? Yoksa iktidar mı? Anayasa değişince evsize ev, işsize iş, aşsıza aş mı verilecek? Anayasa değişince Urfalı’nın cebine para mı girecek?” dedi.

MHP lideri şöyle devam etti: Bunlar haram lokmaların hesabından bu dünyada kaçmak peşinde. Urfa’dan sesleniyorum: Sayın Başbakan nereye kaçarsan kaç? Okyanus ötesine gitsen bile seni getirmezsem namerdim.

GAVURDAĞI ÖFKESİ

Bahçeli, konuşmasında terör örgütü PKK’nın Türkiye’yi ikiye bölen Kürdistan haritasını da hatırlattı. Haritada Sivas ile Gavurdağı (Çukurova ile Antep Ovası ve Hatay’ı ayıran dağlar) arasından Türkiye bölünüyordu.

Bahçeli şöyle devam etti: Başbakan’ın kafasındaki Sivas-Gavurdağı sınırını yıkmaya geldim. Belki sizlere gelmekte ihmal gösteriyoruz ama, biliniz ki sizler bizim evimizde, dualarımızda ve gönlümüzdesiniz.

Amerikalı bizi bizden daha fazla sevemez. Sınırın ötesindekiler bizi bizden daha fazla tanıyamaz. Buraya ayrılmanın değil kavuşmanın dilini konuşmaya geldim.

Haberin Devamı