Gündem Anayasa teklifinde 9. madde kabul

Anayasa teklifinde 9. madde kabul

Paylaş
Anayasa teklifinde 9. madde kabul

Anayasa değişikliği teklifinin 9. maddesine 334 kabul, 70 ret oyu verildi

TBMM Genel Kurulundaki gizli oylamaya 406 milletvekili katıldı. Oylamada 334 kabul, 70 ret, 2 çekimser oy kullanıldı.

Haberin Devamı

Maddeyle, anayasanın “Dilekçe Hakkı” başlıklı 74. maddesinde değişiklik yapılıyor. “Kamu denetçiliği” (ombudsmanlık) kurumu oluşturuluyor. Kurum, TBMM Başkanlığına bağlı olarak kurulacak ve idarenin işleyişi ile ilgili şikayetleri inceleyecek. Kamu başdenetçisi, TBMM tarafından gizli oyla ve 4 yıl için seçilecek.

AKP TAM KADRO KAYIP VEKİLİ ARADI

Oylanma sırasında, AKP Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu’nun, oy kullanmadığı tespit edildi. Başta grup yönetimi olmak üzere milletvekilleri Şahinoğlu’nu aramaya başladılar. Bulamayınca anons yapıldı ancak Şahinoğlu’ndan ses çıkmayınca Meclis dışında olduğu anlaşıldı ve telefonla ulaşıldı.

Şahinoğlu, kendisini telefonla arayan AKP yöneticilerine mazereti olduğunu ve en erken 15 dakika içinde Meclis’e gelebileceğini bildirdi. Şahinoğlu'nun gecikeceği haberi verilen Başbakan Erdoğan’ın sinirlendiği gözlendi.

Haberin Devamı

Oy verme işleminin oyalanması da işe yaramadı. Şahinoğlu ancak, 9. maddenin oylamasından sonra gelebildi. Şahinoğlu’nun oğlunun kaza yaptığı için oylamaya vaktinde gelemediği öğrenildi.