Bilim - Teknoloji Android 4.4 isyanı!
Paylaş
Android 4.4 isyanı!

Bu cebin sahipleri, Android 4.4 güncellemesinin kendilerine gelmeyeceğini öğrenince bakın ne yaptı!

Android'in yeni sürümü Kitkat uzun zamandır bekleniyordu. Google'ın Nestle ile elele verip büyük bir imaj kampanyası ile parlattığı Android Kitkat, birkaç gün önce, yeni Google Nexus telefonu ile beraber görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Pek çok eski Android telefon sahibi de telefonlarına yeni Kitkat sürümünün yüklenmesini beklemeye başladı. Ancak Google'ın önceki Nexus telefonlarından olan Sa>Galaxy Nexus'lara KitKat yüklenmeyeceğini ilan etti.

İşte bu gelişme üzerine, mağdur Galaxy Nexus sahipleri bir araya gelip imza toplamaya başladı. Şu ana kadar 20 binden fazla imza toplandı. İmza sahipleri Google'ın Galaxy Nexus gibi "premium" bir telefonu yok saymasını protesto ederken, Google'un KitKat'ı Galaxy Nexus ile çalışacak şekilde güncellemesini istiyorlar. İki yaşındaki Sa diyen Galaxy Nexus sahipleri Google'ı köşeye sıkıştırmaya niyetli görünüyor.

Google ise, 18 aydan yaşlı cihazlar için işletim sistemi güncellemesi yapmamayı bir politika olarak benimsediklerini be Galaxy Nexus'un iki yaşında olduğu için bu sınırın dışında kaldığını dile getirerek, istekleri geri çeviriyor.

Haberin Devamı

Konunun mahkemeye taşınması da gündeme gelebilir. Bakalım bu davayı pembe hayallere kapılıp masumca telefon satın alan günahsız müşteriler mi kazanacak yoksa güncelleme politikaları her zaman eleştirilen teknoloji devleri mi?

Resimlerle: ABD'nin en çok tercih ettiği 10 Android!

Kaynak: CHIP Online