Bilim - Teknoloji Android: Artık bu da mümkün!
Paylaş
Android: Artık bu da mümkün!

Android sahipleri, artık Google Play'de uzun zamandır yapmak istedikleri bir şeyi daha yapabilecek!

Google'ın Android uygulama marketi Play Store'da TV şovlarından dergi aboneliklerine kadar her şeyi bulmak mümkün. Ancak günlük gazetelerinin tabletlerine gelmesini isteyen kullanıcıların boynu bükük kalıyordu çünkü gazete aboneliği için özel bir bölüm yoktu.

Haberin Devamı

Google şimdi Play Store'da, gazete aboneliği bölümünü açacak gibi görünüyor. Google'ın yenilemek üzere hazırlık yaptığı Play Store'ın kodlarını bulan araştırmacılar, yeni kodların arasında gazete abonelik bölümünün bulunduğunu da fark ettiler.

Google'ın dergiler için sunduğu Google Play Magazines bölümünde olduğu gibi, gazete bölümünde de günlük gazetelerin ücretsiz "kısa" edisyonları olabilecek ve isteyen kullanıcılar gazetelerin tam sürümlerini mağaza üzerinden satın alabilecekler.

Her ne kadar Türkiye'de tüm gazetelerin online siteleri, kağıt edisyonların içerdiği tüm haber ve makalelere erişim sağlıyor olsa da, yurt dışında sadece kağıt baskıya özel makaleler ve köşe yazıları bulunuyor. Bu özel içeriğe ulaşmak isteyen okurların da kağıt baskıyı satın alması gerekiyor. Veya bazı gazeteler, online edisyonlarını da belli bir abonelik ücreti karşılığında sunuyorlar.

Haberin Devamı

Yeni Play Store kodlarının içinde, gazete bölümünün açıklaması olarak şu ifade yer alıyor: "Favori dergileriniz ve gazeteleriniz artık Google Play'de. İsterseniz son sayıyı alın veya ücretsiz deneme aboneliğini seçin. Playsstandapp ile ofline olsanız bile gazetelerinizi istediğiniz an okuyabilirsiniz."

Ancak hemen heyecanlanmayın; zira bu yenilik ülkemizde büyük ihtimalle çalışmayacak. Google'ın dergi aboneliği hizmeti de, şu anda Türkiye'de kullanılamıyor.

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Kaynak: CHIP Online