Bilim - Teknoloji Android ve iOS yan yana!
Paylaş
Android ve iOS yan yana!

Google'ın Android Wear için herhangi bir iOS planı olmayabilir. Ama birilerinin var!

Google'ın saatler için geliştirdiği Android Wear platformu, Apple'ın iOS işletim sistemini desteklemiyor. Google, iPhone'larla Android Wear'ı eşleştirme olanağı sunmayı belki de hiç düşünmüyor, ancak bir geliştirici kısmen de olsa bunu başardı.

Geliştirici Mohammad Abu-Garbeyyeh, iPhone'a gelen uyarıların Android Wear'lı saatler üzerinde görünmesini sağlayan bir hack oluşturdu. Hack'in Apple'ın Bluetooth LE üzerinden uyarı göndermeye yarayan resmi API'lardan faydalandığı söyleniyor. Bir başka deyişle hack, Pebble ile aynı şekilde çalışıyor.

iOS ve Android Wear'ı bir araya getirmek için iPhone'u jailbreak'lemeye veya modifiye etmeye gerek duyulmuyor. Ancak hiçbir modifikasyon olmadan böyle bir işlev çalışmayacağı için, saatteki Android Wear'da bazı değişiklikler yapıldığı kesin.

iPhone'daki uyarıların saatte gösterilmesi önemli bir adım. Ancak atılacak başka adımlar da var çünkü uygulamalar, sağlık bilgilerinin eşitlenmesi, Google Now gibi işlevler çalışmıyor. Bunlar yapılsa bile, jailbreak'e ihtiyaç olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Kaynak: CHIP Online