Bilim - Teknoloji Android'e yeni özellikler!
Paylaş
Android'e yeni özellikler!

Android'in kodlarında yapılan bu keşif, işletim sistemine gelecek yeni özellikleri ortaya çıkarttı!

Android kodlarında yeni keşfedilen satırlar, Google'ın kameralar için yüz tanıma, RAW desteği ve burst modu üzerinde çalıştığını gösterdi.

Haberin Devamı

ArsTechnica'nın farkına vardığı yeni işlevler, herkese açık Android kaynak kodunda belgelenmiş. Aralık 2012'den bu yana geliştirilmekte olan kod, KitKat'a entegre edilmemiş çünkü Ekim ayında sözkonusu API, "hazır değil" olarak etiketlenmiş.

Kodda Google'ın yüz tanıma özelliğinin yanında peş peşe hızla fotoğraf çekmenize izin veren burst modu üzerinde çalıştığı da görünüyor. Bu mod, optik görsel sabitleme işlevinden yoksun ceplerde "aksiyon fotoğrafları" çekmenizi kolaylaştırıyor.

Son olarak kod, Android'li ceplerin RAW desteği sunmaya çok yaklaştığını gösteriyor. RAW dosyaları, şu anki cep kameralarının sunduğu .JPG dosyalarından çok daha büyükler ancak çok daha fazla detay içeriyorlar ve pozlama oranı aşırı yüksek veya düşük fotoğrafları düzeltmekte kullanılabiliyorlar.

Haberin Devamı

Google, bu işlevlerle aslında iPhone 5S ve Nokia Lumia 1020 gibi kamera anlamında gerisinde kaldığı cepleri tekrar yakalamak istiyor. Apple'ın iOS 7'yle beraber ortaya çıkardığı bir burst modu var. RAW modu ise sadece fotoğrafçılığa özel birkaç cepte bulunuyor ve çoğu cihazda henüz desteklenmiyor.

Yeniliklerin ne zaman Android'de yer alacağına dair bir işaret veya açıklama henüz yok, ama bu çok uzak olmayabilir.

Resimlerle: Wi-Fi destekli 34 kamera!

Kaynak: CHIP Online