Bilim - Teknoloji Android'i PC'nizde deneyin!
Paylaş
Android'i PC'nizde deneyin!

Android'li bir cihazınız yoksa, onu bilgisayarınızda denemenin çok kolay bir yolu var!

Bilgisayarınızda sanal bir makine yardımıyla istediğiniz masaüstü işletim sistemini çalıştırıp, test edebileceğinizi biliyorsunuzdur. Her ne kadar mobil cihazlara ve dokunmatik girişe göre geliştiriliyor olsa da, aynı şeyi Android için de yapabilirsiniz.

Muhtemelen Android'i sanal makinede çalıştırmanın ne işinize yarayacağını merak ediyorsunuz. Cevap oldukça basit: Aynı masaüstü işletim sistemlerini sanallaştırmakta olduğu gibi, Android'i ilk kez kullanacaksanız, onu PC'nizde deneyebilir, temel özelliklerini öğrenebilirsiniz. Böylece Android'li bir telefon veya tablet satın almadan önce platforma uyum sağlayabilirsiniz. Geliştiriciler de uygulamalarını telefonu etkilemeden sanal bir makine içinde test edebilirler.

Android'i Windows'ta çalıştırmanıza izin verecek birçok sanallaştırma aracı var, ancak bunlar arasında en öne çıkanı Genymotion. Bu ücretsiz araç, VirtualBox'u temel alıyor ve Android'in genel yüklemesi yerine belirli cihazları çalıştırabiliyor.

Genymotion'ı yüklemek için şu basit adımları takip etmeniz yeterli:

1. Genymotion web sitesini ziyaret edin ve Get Genymotion bağlantısına tıklayarak ücretsiz sürümü indirin. Burada bir Genymotion hesabı da oluşturmanızda fayda var, bu hesaba sonra ihtiyacınız olacak.


Yüklemeyi tamamlayın, bir cihaz seçin

2. Genymotion'ı bilgisayarınıza yükleyin. Bu sırada ağ bağlantınız kesintiye uğrayabilir, bu nedenle büyük bir dosya indiriyorsanız, tamamlanmadan yüklemenizi tavsiye etmiyoruz.

3. Yükleme tamamlandığında Genymotion'ı çaıştırın. Araç size sanal makine oluşturmayı teklif edecektir, Yes'e tıklayın.

4. Connect düğmesine tıklayın. Genymotion kullanıcı adı ve parolanızı girin. Artık hazır cihazlardan birini seçebilirsiniz.

Cihaz seçmek için:

1. Listeden bir cihaz seçin ve Next'e tıklayın.

2. Cihaza bir isim verin ve Next'e dokunun.

3. İndirme tamamlandığında (yaklaşık 200MB) Finish'e tıklayın. Artık listeden oluşturduğunuz cihazı seçip Play'e tıklamanız yeterli.

Google Play Store ve Google Apps'i yükleyin

İlk fark edeceğiniz şeylerden biri, muhtemelen Google Play'in ve diğer Google uygulamalarının dahil edilmemiş olduğu. Ancak bunları eklemek oldukça kolay.

1. ARM Translation Installer'ı indirin ve kullandığınız Android sürümüne ait Google Apps paketini indirin: Google Apps for Android 4.4, Google Apps for Android 4.3, Google Apps for Android 4.2, veya Google Apps for Android 4.1.


Google Play'i yüklüyor ve tamamlıyoruz

2. İndirme tamamlandıktan sonra ARM Translation zip dosyasını Android penceresine sürükleyin (zip'i açmanıza gerek yok). Genymotion, bu dosyayı sanal makinenize flaşlamayı teklif edecek; OK'e tıklayarak bunu kabul edin.

3. İşlem tamamlandıktan sonra OK'e tıklayın ve cihazı baştan başlatın.

4. Şimdi Google Apps'in zip dosyasını sanal cihazınıza sürükleyin ve OK'e tıklayarak transferi başlatın.

5. Cihazınızı tekrar baştan başlatın. Artık Google Play ve diğer Google uygulamalarını kullanabileceksiniz.

İsterseniz, Amazon Appstore gibi üçüncü parti uygulama mağazalarını da deneyebilirsiniz. Bunun için üçüncü parti uygulama yüklemelerine izin vermeniz gerekiyor. Ayarlar > Güvenlik altında Bilinmeyen Kaynaklar yanındaki kutucuğu işaretlemeniz yeterli olacak.

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı