Bilim - Teknoloji Android'inizi "mod'layın"!
Paylaş
Android'inizi "mod'layın"!

Root'lanmış Android'li cihazınızı oyunlar için optimize etmenin yollarını açıklıyoruz!

Android'e oyun oynamak çok keyifli, ancak daha fazlasını elde etmeniz mümkün. Android'de oyunlarla ilgili sorunların çoğu, Android'li telefon veya tabletlerin gerçek birer oyun makinesi olmamalarından kaynaklanıyor. Android'de müthiş bir oyun deneyimi yaşamanın sırrı ise cihazınızı mod'lar, ince ayarlar ve script'lerle oyunlar için optimize etmekten geçiyor. Aşağıda performans, pil ömrü, internet bağlantısı alanlarında geliştirmeler sunan mod'ları sizlerle paylaşıyoruz.

Android için Mod bulma ve yükleme

XDA Developers'da yapacağınız bir aramayla performansla ilgili birçok script ve mod bulabilirsiniz. Farklı modların yüklenme şekilleri, farklılık gösterebiliyor.

Script'ler için root'a ihtiyaç duyan Script Manager – SManager uygulamasını ve Terminal Emulator'u indirmeniz gerekiyor. Telefonunuzun veya tabletinizin salt-okunur depolama alanına ulaşmak için Root Explorer'a da (ücretli) ihtiyacınız olabilir.

Aşağıda sıralayacağımız script ve mod'ları yükleyerek Android'deki oyun deneyiminizi geliştirebilirsiniz. Bu işlemleri yaptığınızda garantinizin devre dışı kalabileceğini unutmayın.

Blend Boosted

Blend Boosted, ses ve grafik geliştirmeleri sunmakla kalmıyor; pil ömrü, hız ve bağlantı performansı geliştirmeleri de sunuyor. Bir miktar ROM flaşlama deneyimine sahipseniz, cihazınızı TWRP veya CWM ile açıp, yukarıdaki bağlantıdan indireceğiniz ZIP dosyasını cihazınıza flaşlayabilirsiniz.

Flaşlama işleminden sonra cihazınızı baştan başlatarak Blend Boosted script'lerinden faydalanmaya başlayabilirsiniz. Blend Boosted'ı yükledikten sonraki ilk açılışınızın uzun sürebileceğini söyleyelim.


Hyper Cola Package Installer ve Project Fluid

Hyper Cola Package Installer

Bu "geçici", yani sadece siz istediğinizde devreye giren script, aşırı yükü yönetmek üzere tasarlanmış. Bulmacalar ve kart oyunları gibi kaynaklara fazla yüklenmeyen oyunlar, bu script'ten çok fazla faydalanmayabilirler. Ancak yoğun grafikli oyunlarda gelişme görebilirsiniz.

Script'i kullanabilmek için yukarıdaki bağlantıyı kullanan ve en son sürümü indirin. .SH.PDF dosyalarını telefonunuza indirip, SManager ile açmanız gerekiyor. Dosya isimlerindeki .PDF ekini kaldırmanız gerekebilir.

Ekranın üst tarafındaki SU seçeneğine dokunun ve script'i çalıştırın. Yükleme işlemini başlatın ve bekleyin. Cihazınızı yeniden başlatmanız istediğinde bunu yapın ve cihazınız tekrar açıldığında Terminal Emulator'ı açın ve şu komutu girin:

su –c hyper

Hyper Cola yeniden başlatmalarda devreden çıktığından, telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra bu komutu tekrar girmeniz gerekiyor.

Project Fluid

Android'li cihazınıza flaşlayabileceğiniz son bir mod, içerisinde internet bağlantısı, pil, tam GPU rendering ve kernel'e yönelik ince ayarlar barındıran Project Fluid. Bu script'i yüklemek için en son sürümünü cihazınıza indirin ve cihazınızı CWM veya TWRP recovery'de başlatın. Tüm yapmanız gereken Fluid_Engine_x.x.zip dosyasını flaşlamak, yüklenme işlemini beklemek ve telefonunuzu baştan başlatmak.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 10 Windows 8 ve Android uygulaması!

Kaynak: CHIP Online