Dünya Angola'dan 'İslam yasağı'na yalanlama

Angola'dan 'İslam yasağı'na yalanlama

Paylaş
Angola'dan 'İslam yasağı'na yalanlama

Angola hükümetinin, İslam'la ilgili her şeyin yasaklanacağını duyurduktan sonra camileri yıkmaya başladığına dair iddialar gündemi sarsmıştı; ancak gazetecilere bilgi veren bazı Angolalı diplomatlar, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek haberleri yalanladı

POSTA.COM.TR

Afrika’nın güneybatısında yer alan Angola'da, hükümetin İslam’ı bir din olarak görmediğini belirterek, Müslümanlıkla ilgili her şeyi ülkede yasaklayacağını duyurduğu yönündeki haberler dünyada büyük tepki çekmişti.

İddiaya göre, 3 Ekim sabahı Angola yönetimi, yaptığı açıklamada camilerin yıkılacağını belirtmiş, Luanda şehrinde yaşayan Müslümanlar da camilerin minarelerinin izinsiz şekilde yıkıldığını gördüklerinde büyük bir şok yaşamışlardı.

Angola'daki bazı gazetelerin manşetlerine taşınan (doğruluğu şüpheli) haberlere göre, Luanda yönetimi tarafından radyodan yapılan açıklamada, 'radikal' Müslümanlara müsamaha gösterilmeyeceği ve İslam’ın yasal olarak kabul edilmeyeceği bildirmişti.

ABD'DEKİ ANGOLA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YALANLAMA

Ancak birçok dilde yayın yapan International Business Times haber sitesine konuşan Washington'daki Angola Büyükelçiliği yetkilisi, böyle bir yasağın söz konusu olmadığını söyleyerek iddiaları yalanladı. 'Böyle hassas bir konu gündemdeyken' ismini vermek istemeyen yetkili, "Angola Cumhuriyeti, insanların dini inançlarına karışan bir ülke değildir. Burada birçok din var. Bu da inanç özgürlüğü demektir. Katolik, Protestan, Baptist, Müslüman, Evanjelik insanlar yaşıyor bu ülkede" diye konuştu.

'BİZ DE SİZİN GİBİ İNTERNETTEN DUYUYORUZ'

Yine Angola'nın Washinton Büyükelçiliği'nden başka bir yetkili, gazeteye telefonla yaptığı açıklamada, "Bize böyle bir yasak hakkında bir bilgilendirme gelmedi. Biz de tıpkı sizin gibi olayları internetten görüp duyuyoruz" diyerek haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Bu arada yetkililer, hükümetten yapıldığı iddia edilen ve bazı Angola gazetelerinde yayımlanan ifadelere ilişkin bir bilgileri olmadığını da belirttiler.

HÜKÜMETTEN HENÜZ YALANLAMA YA DA TEYİT YOK

Büyükelçilik yetkililerinin yaptığı bu açıklamaların dışında resmi olarak Angola yönetiminden yapılan herhangi bir açıklama bulunmuyor.

FOTOĞRAFLAR FİLİSTİN'DEN...


Öte yandan, İslam yasağı iddiasıyla birlikte gerek Angola medyasında gerekse sanal medyada paylaşılan cami yıkma fotoğraflarının, geçtiğimiz yıllarda Filistin'de çekildiği de belirtiliyor.

Angola nüfusunun yüzde 95’ini Protestan Hristiyanlar oluşturuyor. Ülkede bulunan Müslümanların sayısı ise 80-90 bin civarında.

Haberin Devamı