Bilim - Teknoloji Angry Birds'ten yeni bir rekor
Paylaş
Angry Birds'ten yeni bir rekor

Mobil dünyanın yaşayan efsanesi Angry Birds yeni bir rekora imza attı. Android Market'e adım attıktan sona daha popüler bir hale gelen oyuna dair çarpıcı bilgileri yazımızda bulacaksınız.

Bir süre önce tüm dünyada 50 Milyon adet indirildiği açıklanan Angry Birds bu başarıyı çok daha üst seviyeye çekmeyi başarmış gibi görünüyor. Zira bu rakam açıklandığında oyunun geliştiricisi olan Rovio şirketi, henüz Android'e yeni adım atmıştı ve yeterince kullanıcıya ulaşmamıştı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Rovio yetkilileri, Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda Angry Birds'ün sadece Android Market üzerinden 30 milyon kez indirildiğini resmi olarak duyurdu. Üstelik bu rakam 2010 Aralık ayında sadece 5 milyon adetti.

Android Market'ten indirilen sürüm, geliştiriciye iyi bir kazanç sağlamış gibi görünüyor. Bilindiği gibi Market üzerinden indirilen sürüm, reklam gösterimli olarak ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Bu rakamla birlikte geliştirici de aylık 6 Milyon Dolar gibi bir gelire ulaşmayı da başarmış durumda.

Mobil dünyanın klasikleri arasına giren Angry Birds, kısa bir süre içinde bir animasyon filmiyle de sevenlerinin karşısında olacak.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı