Gündem “Angut' gibi görevimize devam ediyoruz”

“Angut' gibi görevimize devam ediyoruz”

Paylaş
“Angut' gibi görevimize devam ediyoruz”

“Angut' gibi görevimize devam ediyoruz”

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı Tüm Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Yusuf Oluğ, boynuna ‘Angut’ yazısını asarken başındaki balonlarla basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Hastaneler Caddesi'ndeki İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen Tüm Sağlık-Sen Şube Başkanı Yusuf Oluğ ve 3 yönetim kurulu üyesi basın açıklaması yaptı. Toplam 4 sendikacının yaptığı basın açıklamasını çok sayıda sivil polis memuru izledi. Şube Başkanı Yusuf Oluğ, sağlık çalışanlarını ‘anguta benzetti. Yusuf Oluğ, şöyle dedi:

“Bir angut durumunda görevimize devam etmekteyiz. Angutlar bir kuş türüdür. Eşi ölse dahi başını bırakmaz, asla terketmez, başında bekler. Biz de hastalarımızı, çalışanlarımızı, kurumlarımızı ne iş yavaşlatarak ne de başka türlü sıkıntılar çektirerek sıkıntıya sokmuyoruz. Baskı ve göz korkutmalara boyun eğmekteyiz. Tüm sağlık çalışanları bu takım elbiseli, kasıntıdan göbeği çatlamak üzere olan ve sizlerin temsilini haketmeyen, birilerinin ön yada arka bahçesi durumuna gelmiş. Siyasete gırtlağına kadar batmış sendikacıları ve sendikaları sorgulanmalı.”

Haberin Devamı

Salih TEKİN / ERZURUM, (DHA)