Dünya Aniden gelen yüksek voltajlı elektrik yangın çıkardı

Aniden gelen yüksek voltajlı elektrik yangın çıkardı

Paylaş
Aniden gelen yüksek voltajlı elektrik yangın çıkardı

Kosova'nın başkenti Priştine'de yaşanan uzun süreli kesintilerin ardından gelen yüksek voltajlı elektrik öğlen saatlerinde bir evde yangın çıkmasına neden oldu

Priştine’deki Orta Cami’nin karşısındaki dar sokakta bulunan Hacı Haki Miftarı’ya ait evde çıkan yangında 1 kişi yaralandı, ev ağır hasar gördü. Yangını söndürmek için olay yerine gelen itfaiye ekipleri dar sokağa giremedikleri için 200 metre uzunluğunda su borularıyla yangını kontrol altına aldı.
Yangının nedenini araştıran Kosova itfaiye müfettişi Abdül Gaşi, "İlk belirlemeye göre aninden gelen yüksel voltajı elektik enerjisine dayanamayan eskimiş elektrik sigortaları yangına neden oldu. Evin içindeki üç oda kullanılmaz halde. Maddi zarar büyük. Bu nedenle aileyi başka bir yere yerleştirmek zorunda kalacağız" dedi.

Kosova’daki elektrik kesintilerinin saatlerce sürmesi ve birkaç saatten sonra aniden gelmesi birçok yangına neden oldu, evlerdeki elektronik cihazların arızalanmasına yol açtı. Bazı vatandaşlar Kosova Elektrik Kurumu’nu (KEK) maddi zarar için mahkemeye vermeye hazırlanıyor.


Turan KASAP/PRİŞTİNE, (DHA)

Haberin Devamı