Yaşam Anıtkabir'de büyük rekor denemesi

Anıtkabir'de büyük rekor denemesi

Paylaş
Anıtkabir'de büyük rekor denemesi

Anıtkabir, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92'nci yıldönümü olan 26 Ağustos Salı günü (yarın), yurt genelinden onbinlerce kişiye Büyük Önder'in canlı portresini oluşturmak için ev sahipliği yapacak. Rekor denemesi niteliğinde olacak bu etkinlikte Guinness yetkilileri de bulunacak

POSTA.COM.TR

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün'ün proje lideri olduğu, MTL Organizasyon ve Onur Tümer işbirliğinde Guinness'e aday olacak etkinlikte Atatürk için bir araya gelecek halk, saat 12.00'den itibaren Anıtkabir bayrak alanında açılacak istasyonlara kayıt yaptıracak.

HEDEF 6 BİN KİŞİ


İzmir'de 10 Kasım 2012'de 2 bin 400, Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 5 bin 990 kişi ile yapılan Atatürk'ün canlı portresi, İngiltere'den Guinness yetkilileri gözetiminde bu kez 6 bin kişiyle oluşturulacak.



13 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK VE SİYAH GİYMEK GEREKİYOR

Guinness rekor denemesine katılım için iki şart bulunuyor. İlki 13 yaşından büyük olmak, ikincisi siyah giyinmek…

Genelkurmay Başkanlığı’nın izniyle, Anıtkabir'in bahçesinde saat 13.00’te başlayacak rekor denemesinde 35-40 kişilik grupların başındaki organizasyon yetkilileri, yaklaşık 3,5 saat sürecek etkinlik boyunca canlı portreye destek verenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklar.



30 DAKİKA HAREKETSİZ KALACAKLAR


Tüm katılımcıların alanda yerini almasının ardından, yaklaşık 30 dakika boyunca hareketsiz kalacakları organizasyonun tüm aşaması biri içeride olmak üzere, toplam 4 adet dev ekranla anbean izlenebilecek.

HELİKOPTER VE OCTOKOPTERLE GÖRÜNTÜLENECEK


Proje lideri Cumhur Aygün tarafından Skorsky helikopterle fotoğraflanacak, iki adet octocopter ise bu dev organizasyonun görüntüsünü medya sponsoru TRT aracılığıyla paylaşacak.

MTL Organizasyon yetkilisi Berk Mertel, rekor için 47 kişilik organizasyon ekibinin tüm hazırlıklarını tamamladığını, bu büyük günü heyecanla beklemeye başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Organizasyona büyük ilgi var. Ankara dışından da gelerek bu anlamlı günde yer almak, Atatürk'e hayat vermek isteyen çok sayıda kişi bulunuyor. Tahminimiz onbinlerce kişinin Anıtkabir'de buluşacağı yolunda. Çünkü her kesimden organizasyona dahil olmak için talep var. 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz ’un yıldönümüne denk getirdiğimiz rekor denemesinde Ata'nın imzasının da yer alacağı 6 bin kişilik canlı portre, Türk milletinin Büyük Önder'inin her zaman yanında olduğunun dünyaya bir göstergesi olacak."

Haberin Devamı