Gündem Ankara Barosu'ndan açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile ilgili açıklama

Ankara Barosu'ndan açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile ilgili açıklama

Paylaş
Ankara Barosu'ndan açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile ilgili açıklama

Ankara Barosu heyeti, OHAL kararnamesiyle ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle 106 gündür açlık grevini sürdüren Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’yı tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti. Barodan yapılan açıklamada, Gülmen’in sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği bildirildi.

Ankara Barosu tarafından yapılan açıklamada, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Erinç Sağkan ile Yönetim Kurulu üyeleri Özgür Ökmen ve Çağrı Ayhan Şenel, Olağanüstü Hal sürecinde ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için başlattıkları açlık grevinde 104'üncü gününde Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'yı cezaevinde ziyaret ettiği belirtildi.

SAĞLIK NEDENİYLE TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ


Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; açıklamada, Sincan F Tipi Cezaevi'nde ziyaret edilen, sağlık durumu kritik seviyeye ulaştığı halde açlık grevini sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğini söyleyen ve sağlık durumuna rağmen tutuklamaya itirazı reddedilen Semih Özakça'nın, yürümekte zorluk çektiği; tekerlekli sandalye ile görüşe geldiği; son derece bitkin olduğu ve konuşmakta zorlandığı gözlemlendiği kaydedildi.

GÜLMEN GELEMEDİ


Açıklamada, Sincan Kadın Cezaevi'nde tutuklu olan Nuriye Gülmen'le ise sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği için görüşmenin gerçekleşmediği ifade edildi. Ankara Barosu Yönetim Kurulu ve Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi, ziyarete ilişkin izlenimlerini bir rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağı da duyurdu.