Gündem Ankara beyazlara büründü

Ankara beyazlara büründü

Paylaş
Ankara beyazlara büründü

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kentte etkili oluyor

Ankara'nın; Dikmen, Çankaya, Oran, Ufuktepe gibi yüksek kesimlerinde sürücüler zor anlar yaşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehir genelinde 73 Unimog, 15 özel solüsyon aracı, 13 greyder, 9 kepçe ve 17 ekiple kar ve buzlanmaya karşı çalışmaların sürdürüyor.

Konya, İstanbul, Samsun ve Eskişehir yolları ile bulvarlarda tuzlama çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, ulaşıma kapalı ana arter bulanmadığını, kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerde yolların sık sık tuzlandığını kaydetti.

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor. Yetkililer, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde don ve buzlanma görülebileceğini belirtti.

Bu arada, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi önündeki bekleyişleri sürüyor

Eylemlerinde 45. gününe giren işçiler, kurdukları brandalarda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. "Adıyaman Çadırı"nda gece boyunca saz çalıp türküler söyleyen işçiler, böylece "hem moral depolamaya, hem de ısınmaya çalıştıklarını" söyledi.