Gündem Ankara'da akıllara durgunluk veren hırsızlık!

Ankara'da akıllara durgunluk veren hırsızlık!

Paylaş
Ankara'da akıllara durgunluk veren hırsızlık!

Ankara'da geçtiğimiz haftalarda çok lüks ve ultra güvenlik sistemleri olan bir sitede hırsızlık olayı yaşandı. İlk başta olayın sıradan bir hırsızlık olduğu tahmin edilebilir ancak olayın perde arkası hiç de öyle değil...

Ankara'da üç hafta önce akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayı yaşandı. Olay, Ankara'nın en lüks ve en güvenli sitelerinden birinde gerçekleşti. 200 bin doların çalındığı dairedeki olay, polis kayıtlarına hırsızlık vakası olarak geçti. Aslında buraya kadar her şey normal gözüküyor. Vatan Gazetesi'nden Murat Çelik, yaşanan bu olayın perde arkasını yazdı.

İşte o çok çarpıcı hikaye:

Ankara’nın bilinen, güvenilir, prestijli adreslerinden biri. Başkentteki büyükelçiliklerin kritik diplomatları için lojman olarak kullandığı, ülke yönetiminde söz, ülke ekonomisinde güç sahibi insanların yaşadığı bir yer.

CAMLARI FİLMLİ ARAÇLA GELMİŞLER


Camları siyah filmle kaplı, siyah bir makam aracı selektör yaparak geliyor bariyerli kapıya... Klaksona basarak selam veriyor... Özel güvenlik görevlisi tereddütsüz basıyor düğmeye ve bariyer açılıyor. Marka ve model, günde kim bilir kaç kez o kapıdan geçen koruma araçlarıyla aynı çünkü... Bir tek ‘çakar’ı yok gelen otomobilin.

Devamını binanın güvenlik kamerası kayıtlarından anlatayım... Araçta beş kişi var. Sürücü koltuğundaki hariç diğer dördü iniyor. İki kadın, iki erkek... Kadınlar başörtülü... Örtüleriyle yüzlerini de kapatıyorlar kameraların görüş açısı içine geldiklerinde. Erkekler şapkalı... Şapkalarını yüzlerini gizleyecek şekilde indiriyorlar aynı noktalarda. Biliyorlar yani kameraların yerlerini... Tanınmamayı böylece başarıyorlar.


KAPILARI RÖNTGEN FİLMİYLE AÇIYORLAR


Şifreli sistemle korunan kapıyı bir levye marifetiyle açıp içeri giriyorlar. Bir blokta yarım saat, diğerinde 14 dakika. Asansörle farklı katlara çıkıyorlar, yarım saate yakın zaman geçiriyorlar o blokta. Sonra tekrar otoparka inip yan bloğa geçiyorlar ve o ikinci aşamada iki daireye giriyorlar. Aynı katta, karşılıklı iki daireye... Dairelerin kapılarını röntgen filmi kullanarak açıyorlar. Dairelerin birinden çalınan eşyanın maddi değeri 200 bin TL’nin üzerinde.


VIP TİM KURULDU


Konu polise intikal ettikten sonra, Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası, 12 tecrübeli memurdan oluşan bir ‘VIP timi’ kuruyor. Geçen kısa zaman içinde ulaşılan bilgiler gösteriyor ki; Ankara’da, ağırlıklı olarak üst düzey yetkililerin yaşadığı bu tarz yerleri hedef alan bir şebeke var. Dışarıdan bakıldığında olabildiğince güvenli ama içini bilirseniz güvenlik açıklarının kolayca tespit edilebileceği yaşam alanları...