Gündem Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu! Melih Gökçek'ten flaş açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu! Melih Gökçek'ten flaş açıklama!

Paylaş
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne FETÖ operasyonu! Melih Gökçek'ten flaş açıklama!

FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde 61, ilçe belediyelerinde 19, Kalkınma Bakanlığı'nda 30, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da 30 çalışan hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek operasyonla ilgili açıklama yaptı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen ve aralarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören, Sincan ve Kahramankazan belediyelerinde çalışanların da olduğu 79 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Şüphelilerden 56'sının aktif olarak söz konusu belediyelerde çalıştığı, 23'ünün ise kurumlarından ihraç edildiği öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 39'u gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İKİ BAKANLIĞIN ESKİ PERSONELLERİNE GÖZALTI


Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen 30'u Kalkınma Bakanlığı, 30'u Milli Eğitim Bakanlığının eski çalışanı 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin daha önce KHK ile kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Diğer şüphelilerin ise yakalanmaları için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.


MELİH GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen FETÖ operasyonuyla ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamada, "Son dönem belediye başkanı seçildikten sonra görevde olan üst düzey personelin tamamını görevden aldım. Darbe teşebbüsü sonrası büyükşehirden 218, EGO'dan 24, ASKİ'den 71, şirketlerden 59, ek dersli 20 kişi toplam 392 kişi açığa alındı.

Açığa alınan personeller İçişleri Bakanlığı'na bildirildi ve Bakanlar Kurulu kararıyla işlemleri bitenlerin ilişiği kesildi. En son bugün Ankara Başsavcığı tarafından büyükşehir ve bağlı kuruluşlarında Bylock kullanan 61 kişiyi savcılıkça gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 61 kişinin 23'ü açıkta veya ihraç edilmiş, 13 kişi ayrılmış, 3 emekli, 22 kişi ise alt düzey görevde. Bu operasyon dolayısıyla savcılarımıza, emniyet güçlerimze ve FETÖ ile mücadelede kararlı olan hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemizde tek bir FETÖ'cü kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."
dedi.