Gündem Ankara'da kayıp kuyruğu

Ankara'da kayıp kuyruğu

Paylaş
Ankara'da kayıp kuyruğu

Suriye’de ve Irak’ta aldığı ağır yenilgiler sonrası aşırı dinci terör örgütü DEAŞ darmadağın oldu. Ankara’da Dışişleri Bakanlığı önünde dün dilekçe kuyruğu vardı. Aileler haber alamadıkları DEAŞ militanı yakınlarının bulunmasını devletten istedi

Ankara’da dün Dışişleri Bakanlığı’nın önündeki kuyruğun nedeni; ırak ve Suriye’de darmadağın olan aşırı dinci terör örgütü DEAş’ın Türk vatandaşı militanlarıydı.


'TÜRKİYE'YE GETİRİLSİNLER'


40 kadar aile bir süredir haber alamadıkları çocukları, yakınları için devlet kapısına gitmişti. Aileler “Devlet bize yardım etsin. Türkiye’ye getirilsinler” diye dilekçe verdi.


AİLELERİN ÇOĞU KONYA'DAN


CHP, 2014’te hazırladığı raporda Konya’dan 3 bin kişinin terör örgütü DEAş’a katılmak üzere Suriye ve ırak’a gittiğine dikkat çekmişti. Bu arada ırak, ülkede yapılan DEAş temizliği sonrası ele geçirilen teröristlerin eşleri ve çocuklarını yakında sınır dışı etmeye başlayacaklarını bildirdi. ırak’ta DEAş’lı teröristlerle evli 300 Türk kadın var.


14 TERÖRİST YAKALANDI


İstihbarat raporlarına göre; ırak ve Suriye’de hezimete uğrayan kanlı örgütün militanları, Türkiye ve Avrupa ülkelerine kaçtı. Bunların 900’ü Türkiye’de. Adana’da dün 1’i ırak, 13’ü Suriyeli 14 terörist yakalandı. DEAş’lı bu teröristlerin Avrupa’daki gibi sokakta araçlı ve bıçaklı bireysel saldırılar planladığı tespit edildi.